17-årig kines säljer njure för att köpa iPad 2

En 17-årig gymnasieelev i den fattiga provinsen Anhui (安徽) ville ha råd med en dator och en iPad 2. För detta sålde han sin njure till ett illegalt sjukhus för motsvarande 22 000 kronor.

Då gymnasieeleven sedan kom hem med de nya elektroniska apparaterna blev hans mor givetvis misstänksam. Efter att han erkänt proceduren, kontaktade mamman genast polisen och konfronterade sjukhuset där operationen ägde rum.

Det visade sig då att såväl ”kirurgerna” som sjukhuset saknade licens för ingreppet. Sjukhuset försvarade med att de inte visste vad som pågick, eftersom de hyr ut avdelningar av sjukhuset till affärsmän som organiserar svart handel med människoorgan.

Sköterskor på sjukhuset ska ha sagt att de mest avancerade kirurgiska verktyg de förfogar över är de som används för omskärelse.

Klicka på bilden för att se ett kinesiskt nyhetsinslag om incidenten, komplett med otäcka bilder

Kina har ett enormt problem med illegal handel av människoorgan. Det beror på att allt fler rika kineser är beredda att betala bra för att slippa de långa köerna för transplantation vid landets sjukhus.

Min klasskamrat från journalistskolan i Hongkong skrev i slutet av februari en mycket bra artikel i ämnet för statliga China Daily.

Där framgår att 1,5 miljoner kineser varje år är i behov av organtransplantation, men att bara 10 000 sådana operationer sker årligen, mycket på grund av en brist på donerade organ, vilket är något helt nytt i det kinesiska samhället.

På en miljon invånare donerar endast 0,03 personer något organ lagligt i Kina, jämfört med 17,8 i Europa. En ny lag som kan ge dödsstraff för illegal organhandel trädde i kraft i Kina från 1 maj i år.

Vid ett rättsfall i Peking i mitten av februari i år sprängdes en ”organhandelsliga” som tjänat över 100 miljoner kronor på detta.

Vittnen hade sålt njurar till dem för motsvarande 40-50 000 kronor styck; en mycket stor summa för någon av de hundratals miljoner kineser som fortfarande tjänar omkring en amerikansk dollar om dagen.

Dessa säljs sedan vidare för omkring 200 000 kronor. Givetvis vet ingen hur många organ som handlas på Kinas svarta marknad, men det kryllar av reklam om transplantationer på såväl internet som offentliga toaletter, står det i artikeln.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

5 Comments

 1. Detta för att informera allmänheten Man eller kvinna som är friska och 100% seriöst att köpa eller sälja njure axla omgående kontakta specialistsjukhus TRANS nephrologist. Eftersom vi har en hel del patientens som är här för njurtransplantationer , Söker du efter en möjlighet att sälja din njure för pengar på grund av finansiell bryta ner och vi ska erbjuda dig $ 500,000.00 USD för din njure. Mitt namn är doktor Donald white i, jag är en Nephrology i Indien Kirurgiska sjukhuset. Vårt sjukhus är specialiserat på njurtransplantationer Kirurgi / organ och annan behandling, vi ook hantera köp och transplantation av njurarna med en levande och frisk donator. Om du är intresserad av att köpa eller sälja njure tveka inte att kontakta oss via, Email ubth.co@hotmail.com Observera: Internet finns en massa människor med olika motiv, så var ärlig och sanningsenlig vi inte kid, handlar det om att rädda liv eller others.Fraudulent accepteras inte vill. Vänliga hälsningar.

 2. Det här är att informera allmänheten Man eller kvinna som är frisk och 100% seriös i att sälja sin njure bör omedelbart. Kontakta St Thomas sjukhus. Eftersom vi har många patienter som är här för njurtransplantation, köps en njure 650 000 GBP 00 GBP. Jag heter Doctor George Winston; Jag är en nefrolog i Uk St Thomas Hospital. Vårt sjukhus specialiserat på njuroperation / transplantation och annan organbehandling behandlar vi också köp och transplantation av njurar med en levande och hälsosam givare. Vi är belägna i Storbritannien, Indien, Turkiet. Om du är intresserad av att sälja din njure, tveka inte att kontakta oss uppriktigt och sanningsenligt.

  WhatsApp: +44 7957 754628

  Email: georgewinston00@aol.com

  Dr. George Winston

 3. Sann livshistoria om mig Fröcken maria patricial och Dr.Raj i narayana sjukhus, som jag säljer en av min njure för pengarna och han betalade mig lite pengar ($ 450.000,00 dollar) några dagar innan transplanteringen ägde rum, använde jag att vara väldigt fattig och jag tycker det är svårt för mig att äta, kom jag över ett vittnesmål som pratade om hur doktor Raj kompenserade honom kraftigt genom att ge sin njure av en ken Sean som sa någon som är intresserad
  borde ge det en försök och komma tillbaka för att vittna, jag kopierade e-postmeddelandet som (narayanahealthcare.in@gmail.com) och mailade honom på mindre än tre timmar jag fick ett svar från doktor och vi föll och jag tog ett djärvt steg, registrera, ta alla nödvändiga avtal, lösa alla problem, om några dagar jag fick betalt enligt oss båda och ett datum togs för operation och fungerade på mig för att rädda patienten utan några problem och jag fick min balanspengar, jag är nu ekonomiskt lösa och fast, tveka inte att kontakta sjukhuset (narayanahealthcare.in@gmail.com)
  Mitt ekonomiska problem är över i livet och är ett gott liv nu.

1 Trackback / Pingback

 1. Apples nya telefon - ett försök till revansch i Kina | Finansliv

Kommentera