Första, och bästa, artikeln från Japan

Som bekant var jag på reportageresa i Japan i mitten av maj, där jag samlade material för artiklar i fem svenska tidskrifter. Har nu fått en PDF av den första som publicerats, vilken jag delar med mig här nedan.

Artikeln publiceras LO-Tidningens nummer 20, och är väl kanske den mest intressanta av de fem att läsa för den som har ett allmänt intresse om samhälle och ekonomi i Japan, och hur jordbävningen den 11 mars har och kan påverka landet.

Intervjuer med bland annat en japansk student och en professor vid svenska ambassaden i Japan. Statistik angående Japans ekonomi och jordbävningens förödelse. Såväl text som foto av mig.

Övriga fyra artiklar kommer eventuellt att läggas upp här senare, men de är snävare och har särskilda ämnesområden, som finans, sjukvård eller energi.


Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

 1. Det vore väldigt trevligt om du la upp artiklarna direkt som PDF istf via Scribd. Scribd funkar öht inte i Safari eller Chrome (OSX 10.6.7) – dock i Firefox efter rundligt tilltagen inladdningstid.

  Dessutom kan man ju inte ladda ner artiklarna för att läsa dom i vettig storlek utan att först logga in på Scribd.

  • Scribd funkar bra för mig i Safari. Men jag tar åt mig av kritiken, och ska i framtiden även lägga upp dem som länkar till PDF.

   Nackdelen är att det ju blir textlänkar, eftersom det blir på tok för lång laddningstid att lägga upp artiklarna i full storlek direkt på sidan.

   Är det någon mer av läsarna som har problem med Scribd?

Kommentera