Få 500 kronor rabatt på resa till Kina via InBeijing!

InBeijing Bulletin kan i dag presentera ett första reseerbjudande med samarbetspartnern Kinalotsen.

Kinalotsen är en svensk resebyrå vars koncept är att med små vinstmarginaler visa resenären ett Kina som är få turister förunnat.

Man samarbetar främst med mindre kinesiska reseföretag, och undviker därmed de krav och den kommersiella touch som längre rundresor i Kina ofta innebär.

Resebyråns grundare Albin Geijer bodde i Kina redan i mitten av 1990-talet, och har stor erfarenhet av resor och unika upplevelser i jättelandet.

Tillsammans med InBeijing kan du nu få 500 kronors rabatt på Kinalotsens kommande gruppresa ”Minoriteter, Sockertoppsbergen och Shanghai”.

Resan äger rum 19 oktober – 7 november 2011. Beskrivning av de tre veckorna från Kinalotsen:

På den här resan får du komma riktigt nära människor och vardag i södra Kina. Xinya Lu åker med som färdledare och guide. Hon kommer från byn Zhaoxing, som är resans huvudmål. Här träffar vi hennes familj och på flera platser vi besöker har hon nära vänner. På vandringar, i byar och på små matställen träffar vi människor i deras vardagssituation.

Vi upplever det brokiga landet Kina ur olika perspektiv. Vi får både se den kinesiska landsbygden och det enkla liv folk lever där, och ett rikare liv med lyx och modernitet i Shanghai.

Resan innehåller flera längre vandringar, men vi går i lugn takt, och vill eller kan man inte följa med finns alltid alternativ till vandringarna.

Dag 1 – 5: Resan börjar med att besöka ett flertal byar där framförallt folkgrupperna Miao, Dong och Yao bor. I Biasha får vi se ett uppträdande som speglar fest och vardag i en miaoby.

Dag 6 – 10: Vi stannar i byn Zhaoxing där dongfolket bor. Detta är resans huvudmål, och här bor Xinyas familj. Vi stannar i fem nätter och lär känna byn och familjen lite mer ingående. Det blir flera vandringar i bergsområden runt byn.

Dag 11 – 16: Vi åker vidare söderut och träffar folkgrupperna Yao och Zhuang i besöker området Drakryggens Risterrasser. I Yangshuo låter vi oss hänföras av de berömda sockertoppsbergen, åker bambuflotte och cyklar runt på landsbygden.

Dag 17 – 20: Vi besöker Shanghai, som tycks ligga i ett annat land än de fattiga områden vi hittills besökt. Denna metropol med glittrande skyskrapor blandat med kolonial arkitektur ger en bild av det framtida Kina.

Denna resa är ett jättetillfälle att upptäcka ett annorlunda och exotiskt Kina, tillsammans med en svensktalande guide som har familj och vänner i området.

För att få 500 kronors rabatt per person på denna resa, skriv ”Rabattkod: InBeijing” då ni kontaktar Kinalotsen via mail för att anmäla ert intresse för resan.

Kinalotsen reser ofta i små grupper för en mer intim och unik upplevelse. Hittills är det endast fyra personer anmälda till denna resa.

Vänligen sprid detta erbjudande till vänner och bekanta, samt via Twitter och Facebook!

Sockertoppsbergen i Yangshuo – ett av resans mål.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera