Planerar cykeltur till Shangri-La

Det har varit dåligt med uppdateringar här den senaste veckan då jag varit i Shanghai och Hongkong för intervjuer till kommande artiklar.

Nu är jag tillbaka i Peking, men är överöst med arbete, och har därför inte ro att skriva någon längre uppsamling av senaste veckans nyhetshändelser i Kina här.

Har under tiden dock givetvis fortsatt läsa nyheter om Kina och Afrika, och länkar till de mest intressanta artiklarna via min Twitter @InBeijingSe.

Håller nu på att planera nästa resa till slutet av april; en dryg veckas cykelutflykt vid Shangri-La (香格里拉), provinsen Yunnan (云南), södra Kina.

Området är mytomspunnet för sin skönhet, och en av världens mest artrika tempererade platser för djur och växtliv.

Cykelturen kommer ske tillsammans med min flickvän och planen ser i stort ut såhär:

* Ta flyg från Peking till staden Lijiang (丽江) på 2 400 meters höjd.

* Spendera två dagar i Lijiang för att acklimatisera oss och bygga ihop cyklarna som vi tagit med på flyget.

* Hitta en bil som kör oss cirka 150 kilometer från Lijiang till bergen norr om Shangri-La.

* Cykla söderut från bergen till Shangri-La, och spendera ett par dagar där innan vi tar bil eller cykel tillbaka till Lijiang för att återvända till Peking med flyg eller tåg.

Under cykelturens gång kommer de förhoppningsvis gå att ta många fantastiska bilder, särskilt som jag köpte en hel uppsättning ny kamerautrustning i Hongkong.

Så håll ögonen öppna här för nya fotoinlägg likt de från hutongerna eller från Pekings sista snöfall. Jag kommer ju nämligen behöva testa utrustningen de kommande veckorna innan avresa.

Cykelturen kommer underlättas av de nya designhotell som under fjolåret byggdes färdigt i bergen kring Shangri-La.

Det går därmed kombinera utmanande cykling med fantastiskt landskap och bra boendestandard, långt bort från folkmassor och trafikstockningar.

Shangri-La är ju så vackert att en av världens lyxigaste hotellkedjor tagit namnet därifrån. Hoppas det överensstämmer med verkligheten!

Har någon rest runt i området så välkomnas alla tips och råd med största tacksamhet.

Se video nedan från en turist som nyligen spenderade några dagar där:Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

Kommentera