Publicerat: Skolidrott i Kina

Håller just nu på att samla ihop ett digitalt arkiv av alla arbeten jag skrivit från Asien. Fick i dag en artikel via mail som jag skrev förra året för tidningen Idrottsläraren.

Det var en av de roligaste och mest intressanta artikeln jag skrev förra vintern, och innehåller en hel del historia och politik, samt hur Kinas utbildningsväsende med fokus på idrott ändrats sedan kommunisternas maktövertagande 1949.

Det är givetvis en oerhörd utmaning för Kinas utbildningssystem att tillhandahålla skolidrott för 200 miljoner elever, med de knappa resurser som finns framför allt på landsbygden.

Läs mer om hur man löser det här nedan, eller i fullskärm via Scribd. Text och bilder av mig.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

  1. Hej!

    Jag brukar sporadiskt läsa dina intressanta blogginlägg och det är alltid lika roligt att läsa vad senaste nytt är i Kina. Jag var själv i Kina under förra året, då som student i Beijing, men nu är jag åter tillbaka i Sverige. Angående din artikel om kinesisk skolidrott, så kom jag att tänka på ett (av mina relativt få) blogginlägg jag skrev under förra året. Det handlade också om skolidrott, men då främst på universitetsnivå. Du kanske har hört samma sak tidigare men om inte så rekommenderar jag dig att läsa det mina kinesiska friidrottsvänner berättade för mig: http://vilseibeijing.wordpress.com/ (sista inlägget).

    Ser fram emot nya intressanta inlägg!

    /Åsa

Kommentera