Nu på InBeijing: Nyhetsbrev och helgkrönika

InBeijings läsarantal har vuxit stadigt efter sommaren, kanske beroende på mer frekvent uppdatering från sidans olika skribenter.

Lena Lindahl skriver på plats från Japan, Linus Magnusson har ett stort intresse av Taiwan och Olov Norlander en förkärlek till Koreahalvön.

Ruben Evensen har gjort ett bra jobb främst med att översätta tre långa texter av den kända kinesiska och regimkritiska bloggaren Han Han.

Enligt statistik från WordPress Jetpack hade InBeijing i snitt 549 sidvisningar per dygn under oktober månad.

För att ytterligare öka antalet läsare – och sprida information och intresse för Kina – kommer InBeijing nu till varje måndag morgon göra en sammanställning av den gångna veckans viktigaste nyhetshändelser från Kina och Asien.

Tanken är att det ska bli som Sinocisms dagliga nyhetsbrev, fast på svenska och alltså på veckobasis.

Länkar till artiklar med sammanfattning på svenska kommer ges inom kategorier som ”Ekonomi & handel”, ”Internet & media” och ”Politik”.

Hur gör du då som läsare för att gratis ta del av detta nyhetssammanställning? Jo, antingen kollar du in här på InBeijing varje måndag morgon, eller så:

1) Anmäler du dig som prenumerant genom att fylla i din e-mail under rubriken ”Prenumeration” upp i högra hörnet på

2) Följer du InBeijing på Twitter, där länk till nyhetssammanställningen kommer twittras varje måndag i samband med att det publiceras.

3) Gillar du InBeijing på Facebook, där länk till nyhetssammanställningen också kommer postas och dyka upp i din feed.

Dessutom kommer InBeijing från och med nästa vecka att varje helg bjuda på en helgkrönika. Den kommer handla om något aktuellt ämne, och liksom tidigare bokrecensioner här på InBeijing så ska krönikorna vara på omkring cirka 3 000 tecken.

Vill också passa på att tipsa om följande:

* På svenska resebyrån Kinalotsen pågår nu en fototävling, där man kan vinna presentkort på resor och flygbiljetter till och inom genom att skicka in sin bästa Kinabild.

* Utbildningsradions programserie ”Kina om Kina” startade tidigare i veckan. Det handlar om åtta stycken halvtimmeslånga tv-program inspelade på plats i Kina, som kan ses på Kunskapskanalen men också här på webben.

Som InBeijing tidigare uppmärksammat har Utbildningsradion helt nyligen också gjort 36 radioprogram om Kina.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

  1. Det rullar på bra nu ser jag. :)
    Kul med nya skribenter dessutom, som har hand om olika områden.

    Härligt med fler och fler program om Kina på TV, både ny säsongstart av Kinas mat och Kina om Kina. Båda riktigt bra program. Kina börjar bli populärt i Sverige!

    • Ja. Intresset ökar. Synd bara att man inte kan tjäna pengar på InBeijing, och därmed kunna lägga mer tid på att uppdatera sidan!

Kommentera