Mina leksaksbilder: Gissa staden!

Har spenderat en stor del av lördagen med att lära mig hur man får en så kallad ”toy look” på sina foton – alltså gör så bilderna ser ut som byggmodeller eller leksaker.

Vanligtvis uppnås detta genom att använda ett objektiv med så kallat ”perspective control”, men det går också att få samma resultat genom lite tricks i ett redigeringsprogram.

”Toy look” blir som mest effektfullt då motiven är på avstånd och bilderna tas uppifrån, gärna då på en samling snarlika människor eller hus.

Just människor och hus finns det ju gott om i denna del av världen, så jag plockade fram några av mina egna gamla bilder från sex olika asiatiska jättestäder, för att få dem att se ut som byggmodeller.

Se resultat nedan, och gissa även vilka de sex städerna är. Glöm inte att tryck på bilderna för större version, annars syns inte heller resultatet av redigeringen.

Imponerande om någon lyckas sätta alla sex. Gissa i kommentarsfältet här nedan, där jag också kommer skriva det rätta svaret i mitten av nästa vecka.


Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

8 Comments

 1. #1 ser japansk ut, gissar på Tokyo eller typ Osaka.
  Tokyo om du vill ha ett definitivt svar.

  #2 Väldigt kinesisk, första tanken som slog mig var ”Beijing”, men jag har inte stenkoll på den förbjudna staden så det kanske kan vara Xi’an.
  Gissar här på Beijing.

  #3 Verkar också kinesisk, kan dock inte bestämma mig om det är traditionella eller förenklade tecken, jag tänker antingen Hong Kong eller någon fastlandsstad som jag inte vet namnet på.
  Gissar på Guangzhou.

  #4 Kan det vara Shanghai med sin World Expo?
  Shanghai

  #5 Gissade först på Tokyo, men nu ändrar jag mig:
  Seoul

  #6 Hong Kong

  Väldigt osäker på nummer 3, annars tror jag att jag har rätt på resten.

 2. 1. Tokyo
  2. Beijing (kan inte koppa på vilken annan kinesisk stad som har något liknande)
  3. Hong kong (de borde ha en strand)
  4. Shang hai
  5. Ingen aning, och jag vill gissa på något eget. Kyoto
  6. Kullarna påminner om Hong Kong, men det var många kors på bilden. Singapore

 3. 1. Tokyo, uppe på Roppongi Hills kanske?
  2. Beijing
  3. Chongqing
  4. Shanghai
  5. Seoul, från Seoul tower. Gangnam på andra sidan floden.
  6. Hong Kong, Pok Fu Lam

 4. Linus, Krister och Seb hade rätt – bra gjort! Kortet från Chongqing är alltså på Yangtze-flodens sandbanker, som ofta torkar upp och drar till sig folk som tvättar kläder eller spelar mahjong..

  Krister, varför har du dåligt samvete? Kollade du på Linus, eller på min Flickr? :)

Kommentera