Mina iPhone-bilder från Hongkongs ruffiga kvarter

Denna vecka har jag spenderat i Hongkong. Det slog mig att det var en av få gånger jag besökt staden utan att ha med mig kamerautrustning, varför jag istället instiktivt tog fler bilder med min iPhone och laddade upp på Instagram.

För er som inte har Instagram så delar jag med mig av några bilder här nedan. Har försökt fånga Hongkongs lite mer ruffiga, säregna och trångbodda kvarter som Mongkok och Tsim Sha Tsui snarare än den ikoniska skyline över Victoria Harbor som alla alltid ska ta kort på.

Att vara i Hongkong är alltid stressigt; det ska shoppas, ordnas med ärenden och hookas upp med massa gamla vänner. Önskar att jag nästa gång då jag besöker staden har tid att åka runt till dess allmänna bostadsprojekt och utmanande kyrkogårdar för att ta lite riktiga bilder.

För er som har Instagram, följ mig gärna (@inbeijing) för vardagliga bilder från Peking och andra asiatiska städer jag besöker. Redan på torsdag bär det av till Weifang i provinsen Shandong.

hk1Klassiskt ”corner house” i Mongkok, ett av världens mest tätbefolkade områden

hk2Röda minibussar på rad i Mongkok. De styrs till vis mån av Hongkongs triader.

hk3Övergångsställe utanför Chunking Mansions, en byggnad med hyresgäster från över 100 olika länder, där kommers med såväl mobiltelefoner som droger förekommer dygnet runt.

hk4Gata i Mongkok. Många affärsverksamheter gör reklam utifrån sina fönster, då det inte finns plats på gatan.

hk5Fotboll bland skyskraporna i Kowloon Park, Tsim Sha Tsui.

hk7Ytterligare några runda hus i Mongkok. Hörnen byggs bara några decimeter från vägen.

hk6Byggarbetare i Tsim Sha Tsui bär på bambu, som fortfarande används till byggnadsställningar hundratals meter över marken.

hk8Gammal kvinna letar saker att återvinna i en av Mongkoks många gränder

hk9Shopping by night i Tsim Sha Tsuis rutnät av gator och neonskyltar

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

  1. Man får ju till jävligt bra bilder med Ajfån.. Snart är det så bra kamera i mobilerna så man behöver ingen kamera..

Kommentera