Mina bilder från Taiwan

Som ni säkert märkt har det varit tyst från min sida på InBeijing. Anledning är en kombination av arbete och förberedelse  inför en flytt till Taiwan. Redan på söndag bär det av till Taipei, via London och Hongkong.

Taiwan är ingen bananrepublik utan en ekonomisk tiger. När portugiserna upptäckte den lilla ön utanför Kina fick den namnet Ilha Formosa – den vackra ön. Made in Taiwan låter säkert bekant men det är sedan länge ett minne blott. Fabriksproduktionen har flyttats till andra länder och ersatts med högteknologisk industri.

Konflikten mellan Kina och Taiwan är annars ett återkommande tema i svenska medier. Konflikten är en kvarleva av det kinesiska inbördeskriget som tvingade Chiang Kai-shek att fly till Taiwan med cirka två miljoner anhängare. Mao Zedong etablerade Folkrepubliken Kina den första oktober 1949. Journalister påstår ofta att Taiwan och Kina delades 1949, vilket är fel eftersom Taiwan tillhörde Japan vid andra världskrigets slut och inte tillhört Kina sedan 1895. Kina och Taiwan delades med andra ord 1895 och inte 1949.

Nu ska jag inte tugga mer om Taiwans historia utan istället dela med mig av ett par bilder från Taiwan, som var grundtanken med detta inlägg, här nedan.

För er som har Twitter eller Flickr, följ mig gärna för att få antingen nyheter, vardagliga bilder eller hela paketet från Taiwan.

En ensam man som föll i onåd med havetEn ensam fiskeman som utmanar havets krafter.
Frukost i YongheFrukost i Yonghe, Taipei.
I Need A DollarDen tryckande, lite fuktiga värmen fick den här mannen att ta en tupplur. Bakom mig gormade en välklädd, äldre herre att jag skulle fotografera hans nyimporterade BMW istället.
ZenTaiwaneserna älskar sina hundar.
Bao'An TempleBao’An Tempel genom en vattenpöl.
TaipeiUtsikten från Elefantberget, Taipei.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

4 Comments

  1. Kul, ser fram emot fler inlägg och bilder då du är på plats i Taiwan! Gillar översta bilden – är den HDR måntro?

Kommentera