Efter 16 000 döda grisar i Huangpufloden – Nu: Ankor

Som ett eko från de senaste veckornas alarmerande rapporter om massiva mängder grislik som drivit längs Huangpu-floden och mycket möjligt kontaminerat Shanghais dricksvatten, rapporterade CCTV häromdagen om det färskaste fyndet i Kinas obrutna fars av matskandaler och hälsofaror. Läs mer om den storyn här på InBeijing

Nu var det då dags för mer chock och fasa.

Över 1000 döda ankor påträffades under gårdagen i en flod som flyter in från söder till staden Pengshan i Sichuanprovinsen. I CCTVs (kinesiska statstelevisionen) nyhetssändning i Söndags  sade man att kvarlevorna hittades inuti ett femtiotal plastsäckar. Man påstår även, i likhet med incidenten med Huangpu-grisarna, att det inte finns skäl för oro för invånare boende i anslutning till floden.

Inget att frukta med avseende på kranvatten, duschvatten, grödor etc. alltså.

ankman
Miljöarbetare i Pengshan tar hand om de ”säkra” kadavren från över tusen ankor

Sociala medier i Kina har gått varma kring ämnet under dagarna och folk har kontinuerligt postat sina åsikter under hashtagen (på ett ungefär):

#Knappt har man hunnit dricka upp revbensspjällssoppan innan det serveras anksoppa [#排骨汤没喝完又上老鸭汤]

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera