Video: Så här trångt kan det vara på Pekings tunnelbana!

Jag drar på munnen då jag ibland ser hur folk på Twitter eller Facebook gnälla om att det är mycket folk på Stockholms tunnelbana. Pekings tunnelbana har över 7,5 miljoner resenärer varje dag, och trots att man numera har världens längsta spårlängd, så korkar det ofta igen ordentligt vid rusningstid.

För att ni som inte har upplevt detta ska få en bild av hur det ser ut, postar jag nedan en video, som i dag dök upp på bloggen Beijing Cream.

Någon som har en motsvarande video från Stockholm, eller?

Bra start på dagen? Station Xi’erqi klockan 07:30 på morgonen.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

  1. Jobbigt när man puttas tillbaka in i vagen när man ska ut. Känns som att de skulle kunna lösa situationen bättre med något kö-system. Men köer och kineser verkar inte gå så bra ihop

    • Ja, effektivitet är väl knappast ledordet då det gäller tunnelbana, buss eller någon slags trafik här i Peking. Dock är siffrorna i länken du skickade från 2012. Peking har sedan dess öppnat fem nya linjer och fått världens största spårlängd på kuppen. Så passagerarantalet lär nog öka en del under detta år och nästa.

Kommentera