Ny portal för livsmedelsexport till Kina – Matens Rike

Idag lanseras den nya portalen Matens Rike, som fokuserar på att förmedla information om livsmedelsexport till Kina. Matens Rike erbjuder även praktisk hjälp på plats i Kina i form av konsulttjänster för de företag som vill komma in på den kinesiska livsmedelsmarknaden. Besök gärna sidan här: Matens Rike

Matens Rike grundas därför att det finns ett behov av att samla information på svenska om hur man exporterar livsmedel till Kina på ett ställe. Det finns idag ingen annan svensk organisation eller företag som samlar informationen på ett ställe, vilket gör Matens Rike till en pionjär på området. Matens Rike vill inte bara främja livsmedelsexporten till Sverige utan även hjälpa till att bygga varumärket Sverige i Kina som något säkert, rent, hälsosamt och miljövänligt. Det är någonting som många exporterande svenska företag tjänar på i längden. Vi vill även att Matens Rike ska bli ett forum för exporterande livsmedelsföretag att dela med sig av sina erfarenheter så att alla inte gör om samma misstag, speciellt i start-up fasen.

Vi samlar de regler som rör livsmedelsexport till Kina på ett och samma ställe. Vi har även en länksamling som alla kan ta del av för att snabbt komma till de myndigheter som ansvarar för matsäkerheten i Kina eller de organisationer som främjar livsmedelsexport. I menyn kan du också hitta exempel på de konsulttjänster som vi erbjuder på plats i Kina för att just din lansering ska bli så smidig som möjligt. Matens Rike kan förhoppningsvis fylla ett tomrum för export av livsmedel till Kina och hjälpa svenska företag nå framgångar på den kinesiska livsmedelsmarknaden.

Du kan gilla oss på sociala medier för att på så sätt sprida information om Matens Rike och främjandet av svensk livsmedelsexport till en av världens största livsmedelsmarknader. För att få kontinuerliga uppdateringar kring trender, nya regler, nyheter och andra matnyttiga inlägg om Kinas livsmedelsmarknad rekommenderar vi att prenumerera på Matens Rike. Då får du samtliga uppdateringar direkt i din inbox. Det är bara att fylla i din e-post adress då får du alla uppdateringar direkt i din inbox.

Eftersom detta är en ny verksamhet så är feedback och tips välkomna. Det kan gälla alltifrån hela verksamheten till detaljer på hemsidan. Alla råd är välkomna, men skicka gärna mail istället för att skriva på kommentarsfältet då det bör användas till att diskutera livsmedelsexport till Kina och inget annat.

Grundare av Matens Rike är Olov Norlander som har erfarenhet av den kinesiska livsmedelsmarknaden från ett tidigare företag som ville ta sig in på den kinesiska marknaden. Han pratar flytande kinesiska och har även jobbat i Kina till och från under flera år med outsourcing i familjeföretaget Norlander Produktionsutveckling AB. Så han har kunskap om den kinesiska livsmedelsmarknaden och affärskulturen. I bagaget har han även två examen från Uppsala universitet, en i företagsekonomi och en i kinesiska. Nu är han stationerad i Peking.

Olov Norlander, Grundare och Initiativtagare
Olov Norlander, Grundare och Initiativtagare
Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

Kommentera