Erbjudande: Nyfiken på Kina? Köp min bok för 120 kronor!

De senaste veckorna har resor till Hongkong och Hainan lett till en allt längre jobbrelaterad att-göra-lista, vilket i sin tur lett till att jag tvingats prioritera bort uppdateringar här på InBeijing.

Ytterligare en anledning till att jag varit mindre flitig med InBeijing ända sedan sommaren, är att jag ju som bekant jobbat på en ny bok med titeln “Mitt Peking“. Det handlar mer eller mindre om en ren guidebok, fylld med hundratals av mina egna foton, som beräknas komma ut i handeln kring mars nästa år.

Redan nu går det dock att se bokens framsida samt bevaka dess publiceringsdatum via bland annat Bokus.

Med anledning av detta erbjuder jag er läsare av InBeijing att köpa min förra bok, “Peking – förändringarnas stad“, till det rabatterade priset av 120 kronor inklusive fri frakt inom Sverige (pris hos Bokus är 203 kronor).

“Peking – förändringarnas stad” kom ut för ganska precis ett år sedan, och vänder sig till alla som är nyfikna på den halsbrytande utveckling som Peking och hela Kina just nu genomgår. Jag har möjlighet att personligen skicka ett signerat exemplar till de som beställer, eftersom jag är i Sverige 13-27 november.

Du beställer boken till det rabatterade priset genom att helt enkelt maila mig (jojje@inbeijing.se) med uppgifter om adress och antal önskat exemplar. Jag skickar sedan boken till dig i mitten av november. Då du har mottagit boken betalar du till mig via överföring till Swedbank eller PayPal.

Genom att intervjua ett dussintal Pekingbor i olika åldrar och från olika samhällsklasser, skildrar “Peking – förändringarnas stad” vad Kinas snabba förändringar innebär för landets invånare.

Syftet är dels att ge en djupare förståelse av det moderna Kinas utveckling, men även att slå hål på de fördomar och generaliseringar som ofta existerar om Kina i Sverige i dag.

Boken är uppdelad i tio kapitel, som jag tidigare beskrivit mer ingående här på InBeijing:

1) “Välkommen till förändringarnas stad
2) “Arkitektur I: Ritualernas huvudstad
3) “Förbjudna målningar och minnen
4) “Arkitektur II: De allt färre kulturskatterna
5) “Sex, status och nya hobbys
6) “Arkitektur III: Hur stor kan en stad bli?
7) “En omringad huvudstad
8) “Vikten av att vara på sin vakt
9) “Vanligt folk
10) “Mat är också en slags konst

Genom samtal med “vanliga kineser”, får läsaren genom denna samling kapitel redan på vad allmänheten tycker om allt från mat och internetcensur, till luftföroreningar och sex. Dessutom ges en grundlig beskrivning om varför Peking ser ut som det gör i dag, och hur stadens utseende förändrats genom historiens lopp.

Boken har mottagits väl genom recensioner i flera svenska medier, bland annat:

Bokens styrka ligger i Olssons vardagsmöten med kineser, unga som gamla, och som ger oss inblickar i Pekingbornas tänk och hur de lever och anpassar sig under ibland brutala förändringar. (Aftonbladet Resa, nr 6/2013)

Han gillar Peking, och använder konstnärer, studenter, prostituerade, och kollegor för att skildra den stad han bott i sedan 2007. Det är en resehandbok, men samtidigt ett initierat reportage, som också skildrar klyftorna och förtrycket. (Omvärlden, nr 6/2013)

Lättsamt och samtidigt engagerande och kunnigt. Perfekt komplement till en guidebok. Önskar jag hade läst den här boken innan jag besökte Peking första gången. (Vagabond, nr 9/2013)

Sammantaget blir rösterna berättelsen om den största kulturella omdaningen i vår tid, och kanske någonsin. (Ping, nr 6/2013)

Boken är inte en klassisk guidebok utan ett försök att ge en lite djupare förståelse för den urgamla, ständigt flytande staden genom personliga reportage. (RES, nr 5/2013)

Det handlar om ett begränsat antal böcker – så vänligen maila mig (jojje@inbeijing.se) så fort som möjligt om du är intresserad av att köpa “Peking – förändringarnas stad” för 120 kronor!

Och, för läsare som bor i Kina, så går det bra att köpa boken för 120 yuan som jag då antingen levererar personligen eller skickar med bud.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera