Det går nu att beställa min nya bok!

Efter några veckors väntan släpptes äntligen min tredje bok “Det nya Kina” i dag. Den kan beställas med fri frakt från exempelvis Bokus (205 kronor) och Adlibris (201 kronor).

Ett års hårt arbete ligger bakom boken, och dessutom är boken sannolikt en bidragande orsak till att jag sparkats ut från Kina.

Via Bokus går det att provläsa bokens början, det vill säga förord och kapitelindelning samt ett par sidor ur första kapitlet.

Som jag tidigare nämnt innehåller “Det nya Kina” tio olika kapitel som beskriver några av de många problem som Kina har att hantera, samt hur dessa områden har utvecklats under president Xi Jinping. Kapitlen är följande:

1) Internet, media och informationsmonopolet
2) Korruption
3) Mänskliga rättigheter
4) Kampen om kulturen
5) Miljöförstöring
6) Ekonomisk stagnation
7) Xinjiang och Tibet
8) Hongkong och Taiwan
9) Utrikes- och säkerhetspolitik
10) Xi Jinping och makten

Ambitionen med boken är att ge såväl nybörjaren som den mest inbitna Kina-räven nya kunskaper om vad som egentligen sker i landet.

Kina hamnar som bekant ofta i mediaskugga i Sverige, på bekostnad av daglig rapportering om ämnen som flyktingkrisen eller USA-valet. Nu finns bara två svenska korrespondenter stationerade i Peking och de förväntas även täcka andra länder i regionen.

Så köp min nya bok för att få en heltäckande och aktuell bild av Kina. Eller köp den som uppskattning för alla de dryga 1 000 artiklar jag skrivit här på InBeijing :)

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera