Min artikel i Expressen om John Meewella, Kinas agent från Sri Lanka som hotade Angela Gui

Under gårdagen nämnde jag här som hastigast här på InBeijing min artikel om John Meewella som publicerades i Expressen i dag; den kan nu läsas i sin helhet online.

Meewella är alltså en av de två affärsmän som försökte skrämma Angela Gui till tystnad över hennes fängslade far, förläggaren Gui Minhai. Männen agerade efter instruktioner från Kinas ambassad, och dessutom med stöd av Sveriges Kinaambassadör Anna Lindstedt.

I min artikel för Expressen står mer om Meewellas bakgrund, inklusive alla de företag han varit inblandade i tillsammans med den kinesiska affärsmannen Kevin Liu som har nära band till Kinas myndigheter och ambassad.

Till artikeln finns också en kort videosnutt från Expressen TV, där jag medverkade imorse. Se även texten som PDF nedan, eller i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera