Foto och film

Jag fotar själv till mina artiklar, och har dessutom utfört flera uppdrag som fotograf på plats i Peking. Uppdragen innefattar allt från svenska företags årsrapporter till svensk media i jakt på nyhetsbilder, samt material till svenska skolans hemsida och informationskataloger.

Under flera års tid har jag samlat på mig utrustning och erfarenhet som räckte till att bli en av 36 finalister vid 2014 års upplaga av den internationella fototävlingen Travel Photographer of The Year.

Tävlingen beskrivs på Wikipedia som den främsta i världen vad gäller resefotografier och tar varje år emot tiotusentals bidrag. Tyvärr räckte inte mitt bidrag till vinst, men det får bli nästa år!

TPOTY 2014 finalist

Klicka på bilden för att se en lista över finalisterna 2014

UPPDATERING: Jag är även en av finalisterna bland över 20 000 bidrag till 2017 års upplaga av Travel Photography of the Year.

Denna gång är jag finalist med en portfölj av bilder snarare än en enstaka bild vilket var fallet 2014. Portföljen består av sex foton från en tågresa genom norra Japan vintertid.

Klicka på bilden för att se en lista över finalisterna 2017

På temat resebilder har jag också tagit samtliga omkring 150 foton till min guidebok ”Mitt Peking” (Karavan förlag).

Se nedanstående bildgalleri som ett urval från min portfölj, eller besök min Flickr för hundratals andra foton:

Förutom att fota, så använder jag även mina Canon-kameror för att filma. Det ger en alldeles särskild känsla, med lågt skärpedjup och klar bild. Du kan se ett exempel här nedan, och fler av mina videos via Vimeo.

Är du som svensk myndighet, företag eller privatperson intresserad av bilder eller videomaterial från Kina? Tveka inte att maila mig!

One thought on “Foto och film

  1. Lotta Andreasson says:

    Hej, jag är intresserad av ett samarbete för Kina, om du är intresserad berättar jag gärna vad jag gör som jag tror kan vara intressant för Kina.*
    Vänligen*
    Lotta Andreasson

Kommentera