Svensk rapportering från Kina sträcker sig ofta till korta notiser från TT eller andra nyhetsbyråer. Det finns nu bara ett par svenska korrespondenter baserade i världens största land, och de förväntas även rapportera från andra delar av Östasien.

InBeijing avser att fylla detta tomrum och är i dag Sveriges största nyhetssida om Kina med över 900 sidvisningar om dagen.

Bland de över 1 500 artiklarna finns både djupa analyser och snabba nyhetsuppdateringar. Innehållet i många av texterna går inte att läsa någon annanstans på svenska.

InBeijing är på alla vis politiskt och ekonomiskt obunden. Sidans främsta drivkraft är en önskan att informera svenska läsare om vad som händer i Kina med omnejd, och materialet får därför gärna återpubliceras med källhänvisning.

Sedan 2010 har jag drivit denna sida helt utan ersättning och InBeijing kommer alltid vara gratis.

Men om du finner innehållet intressant eller viktigt så överväg gärna att stödja mitt skrivande via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt bidrag gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

  1. Hej! Intressant webplats. Jag har varit i Kina, mest Beijing, sedan 92, rest fram och tillbaka från Sverige. Under 2005 till 2009 bodde jag i Beijing, hade egen firma med en lokal kompanjon. Bor sen 2009 i Stockholm. Jag kommer att följa dina inlägg med intresse.

Kommentera