Publicerat: “Guldåldern över i Kina”

Lägger i dag upp en artikel jag har jobbat med under våren för tidningen Maskinentreprenören.

Där kan läsas hur byggsektorn ger tydliga signaler på att Kinas ekonomiska tillväxt är inne i en stagnation.

Intervjupersonerna sade bland annat att försäljningen av grävmaskiner under årets två första två månader minskade med 40 procent, och att många företag som levererar maskiner och material till byggsektorn har likviditetsproblem och bekymmer på börsen.

Till och med Volvo CE, som jag åkte till Shanghai för att intervjua, medger att deras försäljning av större maskiner minskat 30-50 procent i år.

Det bådar givetvis inte gott för Kina, då byggsektorn står för upp emot hälften av dess ekonomiska tillväxt, som drivs av statliga investeringar vilka nu minskar drastiskt.

Vad kan detta leda till för landets banker och ekonomiska tillväxt? Läs artikeln här nedan eller i fullskärm via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

  1. Kan det vara en tillfällig nedgång? Det låter annars som något som är betydligt allvarligare för världsekonomin än Grekland m fl länders problem om Kina under ett par år tappar fart

Kommentera