Publicerat: “Kina-fonder utmanar moralen”

I senaste numret av Finansliv är det jag som skriver krönikan, vilken handlar om såväl de moraliska betänkligheterna som riskerna med att köpa Kina-fonder.

Jag uppmärksammar att i november i fjol var första gången sedan 1988 som de båda länderna bytte ledare samtidigt, och hur denna “valprocess” verkligen understryker skillnaderna mellan de två ländernas politiska system.

Medan USA är öppet och entusiastiskt, är Kina stängt och censurerat. På vilket vis? Läs här nedan, eller i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

  1. Den höga kinesiska tillväxten har inte återspeglat sig i börsens uppgång, så vill man tjäna pengar på Kinas framgångar kan man lika gärna investera på stockholmsbörsen. Många svenska bolag gynnas av utvecklingen i Kina, och dessutom blir fondavgifterna lägre.

Kommentera