Publicerat: Intervju med en livsmedelsexportör

I aktuella numret av Livsmedel i Fokus finns en artikel av mig, där jag intervjuar en svensk som exporterar bärprodukter till Kina.

Kinas konsumenter föredrar i dag i allt större utsträckning utländska livsmedel, i takt med att kineserna tjänar allt mer pengar, och allt fler skandaler gällande matsäkerheten i Kina har avslöjats de senaste åren.

Men det är heller inte lätt att komma in på marknaden här, främst på grund av byråkrati och kulturella skillnader. Den intervjuade exportören, som själva talar kinesiska, ger i artikeln en rad råd gällande detta.

Det aktuella numret av Livsmedel i Fokus har temat Kina; ni kan läsa hela tidningen här i PDF.

Min artikel kan ni läsa här nedan, eller i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera