“Mitt Peking” nu som e-bok, köp och få en extra bok gratis!

Denna vecka har min guidebok “Mitt Peking” (2015) äntligen publicerats som e-bok. Det är fortfarande den mest omfattande och detaljerade guideboken över den kinesiska huvudstaden som skrivits på svenska, full med tips och ett par hundra bilder som jag själv tagit.

Boken har funnits att köpa som pappersutgåva i drygt två år via bland annat Bokus (187 kronor) och Adlibris (189 kronor). Nu säljer samma bokaffärer även e-boken för 141 kronor respektive 140 kronor med direkt nedladdning.

Perfekt för alla svenskar som bor i eller planerar åka till Peking. Till er som fortfarande tvekar ger jag följande erbjudande: Köp “Mitt Peking” som e-bok och få ett exemplar av min första bok “Peking – förändringarnas stad” (2013) på köpet.

Min första bok trycktes bara i en upplaga av Laurella & Wallin förlag som sedan lade ner sin verksamhet. Jag har därmed rättigheterna på den elektroniska versionen, och skickar ett exemplar till varje person som mailar mig (jojje@inbeijing.se) ett kvitto på inköp av “Mitt Peking” antingen som pappersutgåva eller e-bok.

I “Peking – förändringarnas stad” möter resebok reportagebok. Här finns långa intervjuer med flera av stadens invånare, samt berättelser om stadens historiska bakgrund och moderna utveckling. Den fick bland annat följande recensioner:

Bokens styrka ligger i Olssons vardagsmöten med kineser, unga som gamla, och som ger oss inblickar i Pekingbornas tänk och hur de lever och anpassar sig under ibland brutala förändringar. (Aftonbladet Resa, nr 6/2013)

Han gillar Peking, och använder konstnärer, studenter, prostituerade, och kollegor för att skildra den stad han bott i sedan 2007. Det är en resehandbok, men samtidigt ett initierat reportage, som också skildrar klyftorna och förtrycket. (Omvärlden, nr 6/2013)

Lättsamt och samtidigt engagerande och kunnigt. Perfekt komplement till en guidebok. Önskar jag hade läst den här boken innan jag besökte Peking första gången. (Vagabond, nr 9/2013)

Sammantaget blir rösterna berättelsen om den största kulturella omdaningen i vår tid, och kanske någonsin. (Ping, nr 6/2013)

För er som inte planerar åka till Peking, men fortfarande vill ha ett elektroniskt exemplar av “Peking – förändringarnas stad” gratis, så ger jag samma erbjudande för dem som köper min senaste bok “Det nya Kina – den repressiva stormakten” (2016).

“Det nya Kina” är den mest ambitiösa av de tre böcker jag skrivit hittills. Den handlar om kinesisk politik och samhälle med fokus på utvecklingen under president Xi Jinping. Den har bland annat blivit kurslitteratur vid en svensk gymnasieskola.

Se ett utdrag ur “Det nya Kina” enligt nedan:

Även denna bok finns till salu via bland annat Bokus (219 kronor, e-bok för 154 kronor) och Bokus (217 kronor, e-bok för 154 kronor).

Alltså: Planerar du resa till Peking, eller är du bara sugen på lite sommarlitteratur om kinesisk kultur, politik och samhällsutveckling? Se då till att köpa antingen “Mitt Peking” eller “Det nya Kina”, och maila sedan en kopia på kvittot till jojje@inbeijing.se.

I utbyte får du en elektronisk version av “Peking – förändringarnas stad”, en bok som inte längre kan köpas i handeln och väl kan ses som ett tidsdokument över hur Peking såg ut vid 2000-talets början.

Tack på förhand!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera