InBj Bulletin söker skribenter!

InBeijing Bulletin har som ambition att fylla ett viktigt tomrum; etableringen av en välgjord och relevant sida med nyheter och analyser från Kina och Asien.

På många andra språk finns denna typ av sidor i överflöd. Men svenska Kina-bloggar handlar främst om att återge bloggarens vardag eller förmedla dennes egna åsikter.

Lägg därtill att det blott finns en knapp handfull svenska korrespondenter i Kina, och att gammelmedias rapportering härifrån ofta sträcker sig till att återge notiser från TT eller utländska nyhetsbyråer.

Det finns alltså ett behov och en stor potentiell efterfrågan av en sida med regelbundna nyhetsuppdateringar och analyser från denna del av världen.

För detta syfte söker jag nu skribenter till denna bulletin.

* Varför ska du skriva för InBj Bulletin?
Genom att skriva på bulletinen når du ut till cirka 2 500 unika besökare i veckan, av vilka många har intresse för Kina och media.

Många läsare arbetar som redaktörer, och jag har själv fått kommersiella skrivuppdrag efter att de “upptäckt” sidan.

Tack vare bulletinen har jag också exempelvis citerats i SvD och medverkat i Aftonbladets webb-tv.

Vissa dagar är antalet besökare över 800, och genom en mer frekvent uppdatering skulle sidan kunna få ännu mer uppmärksamhet.

Som skribent för InBj Bulletin kommer du omnämnas under avdelningen “Om InBeijing“, och får en författarprofil med kontaktuppgifter och bakgrund som presenteras i varje post.

* Vad krävs för att skriva?
Även om det är en fördel att bo i Asien, är det också möjligt att bidra till bulletinen från Sverige eller andra delar av världen. Intresse och kunskap är viktigare än bostadsort.

Särskilt efterfrågade är skribenter som bor i ett annat asiatiskt land än Kina, eller har ett speciellt kunskapsområde som populärkultur, idrott eller annat.

Vad som inte är av intresse är personliga inlägg eller reseberättelser.

Till en början finns inget krav om inläggens frekvens, men som skribent ska du vara beredd att skriva två eller flera artiklar varje vecka.

Alla skribenter kommer få närmare instruktioner via mail angående form, vett och etikett samt avgränsningar i ämnesområden och utformning.

Är du intresserad av att bli en del av den sida som har ambition att bli Sveriges ledande källa för nyheter och analyser från Kina och Asien?

Skicka då ett mail med en kort beskrivning av dig själv.

Bli en del av InBj Bulletin – en sida med tillväxtpotential

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

Kommentera