Mina foton från Sydkorea

Den första veckan av oktober i år spenderade jag i Sydkoreas huvudstad Seoul, i och med att en god vän då gifte sig med sin koreanska fru.

Då jag bara varit i Seoul en gång tidigare, så var det givetvis läge att ta med sig kameran och fota lite under sightseeing och blöta middagar.

Seoul är en enormt stor stad – enligt många beräkningar den andra största i världen – vilket blir tydligt då man åker upp hundratals meter i Seoul Tower, som på ett av fotona här nedan.

Tyvärr jämnades ju staden med marken under Koreakriget, så det finns inte så värst mycket gammalt eller kulturellt kvar att fotografera.

Det positiva med att fota i Seoul, liksom i många andra snabbt växande städer, är de vackra kontraster som uppstår då nya skyskrapor i snabb takt slås upp bredvid traditionella bostadshus.

Då det var dags för bröllop tog jag endast med mig en 14mm-objektiv, ett så kallat “fisheye” med extremt vid vinkel, för att det är det fysiskt minsta objektivet jag äger, och jag inte ville ta med hela fotoutrustningen till bröllopsfesten med efterföljande karaoke-party.

Det visade sig vara dumt. Ett “fisköga” är på intet sett optimalt på ett bröllop, eller vid något annat tillfälle där det är viktigt att fånga människors känslor och uttryck. Nästa gång blir det ett zoom-objektiv.

Infogar några bilder från resan nedan. Ni kan se dessa och en rad andra bilder i full storlek via min Flickr:


Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

5 Comments

Kommentera