Publicerat: Reseguide till Seoul

Det är inte ofta jag skriver resejournalistik längre. I samband med min resa till Seoul i oktober i fjol samlade jag dock material till en reseguide om staden, som nu publiceras i aktuella numret av magasinet RES.

Som ni kan läsa i guiden är Seoul och Sydkorea på många vis ett exotisk resmål, som erbjuder fantastisk mat och unika sevärdheter.

Staden är en av de mest etniskt homogena storstäderna i världen; över 99 procent av invånarna är koreaner.

Det har bidragit till att bevara också en homogen kultur, helt annorlunda vår egen, vilket är spännande att utforska som turist. Nackdelen är dock språkförbistring och att det är lätt att gå vilse.

Läs guiden här nedan, eller i en större version via Scribd. Ni kan också i en tidigare artikel på InBeijing se en samling foton jag tog under min vecka i Seoul.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

    • Ibland får man bara lågupplösta PDF från förlagen, inget att göra åt. Du får prova med en dator – eller en iPad från Kalifornien :)

Kommentera