Här håller jag föreläsningar och föredrag i september

Varje sommar brukar jag åka till Sverige några veckor för att fly regnet och hettan här i Peking, men även givetvis för att träffa familj och vänner.

Denna sommar kommer dock resan hem till Sverige äga rum lite senare och vara lite längre, närmare bestämt från 14 augusti till 1 oktober. Anledningen till detta är en marknadsföringstur för min nya bok, “Peking – förändringarnas stad“.

Hittills har jag sex föreläsningar och fördrag inbokade i fem olika städer. Det vore givetvis kul om ni läsare hade möjlighet att komma förbi på någon av dessa. Se schemat här nedan:

3 september, Bibliotekens minimässa – Premiär för en liten mindre bokmässa där tio små förlag deltar och presenterar sina respektive böcker, där jag kommer prata i cirka tio minuter om min nya bok. Tid och plats är ännu inte spikat, men kommer gå av stapeln i Stockholm.

10 september, Århus universitet – Århus universitet arrangerar i höst en kortare kurs som har med nordiska journalister och BRIC-länderna att göra. Jag kommer tala en heldag om hur det är att vara journalist och författare i Kina. Plats och tid: Scandic Hotel i Århus, start klockan 10.00.

12 september, Svensk-kinesiska föreningen i Lund – På vägen hem från Danmark stannar jag till vid Svensk-kiinesiska föreningen i Lund, där jag kommer hålla ett föredrag om hutonger, det vill säga Pekings gamla traditionella bostäder, som beskrivs närmare i min bok. Äger rum i Katedralskolans aula klockan 19.00.

28 september, Bok & Bibliotek – Den årliga bokmässan i Göteborg hålls som vanligt i Svenska mässan, i år 26-29 september. Under lördagen 28 september kommer jag hålla ett 20 minuter långt seminarium om min bok, med start klockan 12.00.

29 september, Svensk-kinesiska föreningen i Göteborg – Även Svensk-kinesiska föreningen i Göteborg har bjudit in mig att föreläsa för dem den 29 september, samma dag som bokmässan slutar. Temat kommer även här att vara Pekings hutonger. Börjar klockan 15.00 iFolkuniversitetets lokaler vid Norra Allégatan.

30 september, Konfucius-institutet i Karlskrona – Som avslutning kommer jag 30 september, dagen innan tillbakafärd till Peking, hålla föreläsning vid Konfucius-institutet i Karlskrona. Där kommer jag från klockan 13.00 tala om hur man som entreprenör eller företag med framgång kan använda sig av Kinas internet.

Så vitt jag vet så är alla föreläsningar, utom de i Århus och Karlskrona, öppna för allmänheten, må vara i vissa fall mot en mindre avgift.

Om ni har fler förslag på föredrag, eller är sugna på att bjuda in mig som talare angående ämnen relaterade till Kina, tveka inte att maila mig.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera