Mina foton från Kinas tropiska semesterparadis Hainan

Har spenderat stora delar av denna lördag med att rensa upp närmare 200 gigabyte gamla bilder och filmer, som legat på datorn och tagit upp plats på tok för länge.

Märkte då att jag ännu inte hade redigerat bilderna från Hainan ordentligt. Hainan är Kinas sydligaste provins; en ö av ungefär samma storlek som Taiwan, känd för sol, vita stränder och mat från havet, dit jag åkte en dryg vecka i samband med föregående nyår.

Hela vistelsen spenderades i Sanya, staden längst söderut på Hainan som sägs ha bäst förutsättningar för en skön strandsemester.

Eftersom jag tidigare varit på flera avfallsdumpar stränder i Kina, så hade jag inte särskilt högt ställda förväntningar. Men Sanya slog mig med häpnad; det var otroligt vackert och avslappnat, dessutom perfekt väder under vinterhalvåret med ganska torr luft, behaglig temperatur och inte särskilt mycket regn.

Bjuder nedan på en rad bilder, som alla kan ses i högre upplösning via min Flickr.

sunrise1Soluppgång från balkongen

palmsHängmatta, perfekt arbetsplats

wavesSmå men kaxiga vågor

beachviewBra utsikt på stranden vid Dadonghai

afternoonsunGolden hour på stranden

monkeyEn apa i det vilda

earlysunsetSolen börjar gå ner

fishmarket1Fiskmarknaden levererar

seafoodEn av otaliga läckerheter från havet

fishmarket2Färsk sushi minsann

fishmarket3Fiskstjärt eller fiskhuvud?

bridgePå väg till ännu en middag

beachbarEn av flera strandbarer

latesunsetAlla Hainans solnedgångar är ungefär så här vackra

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

 1. Hej,
  Fina bilder…
  har flera gånger varit nära att åka till Hainan i samband med affärsresor men det har inte blivit av.
  Vore fint med lite mer info om vattenkvalitet och kanske tips om hotell/stränder/aktiviteter. När är det bra att åka – när börjar regnet och när är det smockfullt?
  Kanske jag får tummen ur?

  • Tack! Jag skulle tippa på att liksom Hongkong, Hanoi eller andra städer som ligger på ungefär samma breddgrad, så bör man undvika sommarmånaderna på grund av hetta och frekvent nederbörd. Kan säkert bli en och annan tyfon under denna tid med.

   Jag var där i slutet av december och vädret var helt perfekt. Så jag skulle tippa på december-mars. Men undvik för allt i världen veckorna som omger det kinesiska nyåret! Då är Hainan fullt med kinesiska turister, och då skulle jag helst undvika att sätta min fot där :)

Kommentera