Grattis till vinnaren av min bok!

I dag är det som bekant 1 augusti, och därmed har jag dragit vinnaren av ett exemplar av min nya bok, i den tävling som nu pågått i drygt tre veckor.

Bland de 38 tävlande heter vinnaren (drum roll) Matilda Sörensson, grattis!

Matilda är en vän från universitetsåren i Linköping, som jag med all säkerhet kommer träffa i sommar, och därmed får äran att lämna över boken personligen.

Så här gick dragningen till:

1) De tävlande skrevs upp i nummerordning på en lista
2) Jag slog upp en sida i den bok som låg närmast mig, tills det att den sista siffran på sidnumret blev 0-3 (i detta fall 1)
3) Jag slog upp en ny sida i samma bok, och kollade återigen på sista siffran i sidnumret (i detta fall 5)
4) Därav talet 15, vilket också var Matildas plats på listan

Vilket sammanträffande förresten att i dag även var dagen då de första böckerna från tryckeriet nådde mitt förlag i Stockholm, och jag för första gången fick se den i fysisk form, om än på ett fotografi:

peking förändringarnas stad

Boken släpps i handeln 3 september, men kan redan nu förhandsbeställas på bland annat Adlibris och Bokus.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

  1. Hej Jojje,

    Har du tänkt på att det är udda nummer på ena sidan av en bok och jämna på den andra? Om du bara tog på samma halva av ett uppslag så var alla tävlande med jämn slutsiffra och alla som hade under 10 eller ett tal mellan 20 och 30 chanslösa att vinna.

    Nu blir det läsarstorm!

    /martin

    • Jag sade aldrig att det skulle bli en rättvis lottdragning – även tävlingar är orättvisa ibland ;) Dock hade alla samma chanser att bli nummer 15 på listan till att börja med!

Kommentera