Publicerat: “Hutongernas sista chans”

I senaste numret av magasinet Disajn finns en artikel av mig om – just det, Pekings hutonger.

Disajn är ett magasin om arkitektur och inredning, där ämnet passar utmärkt att fördjupa sig i.

Artikeln går genom hutongernas utveckling; från populär bostad till rivningsobjekt och de senaste årens återuppståndelse. Ett flertal av mina egna bilder, främst från mitt eget grannskap, publiceras också i samband med artikeln.

Ni kan läsa hela uppslaget här nedan, eller i större version via Scribd:

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera