Artikel om piratkopiering i Kina

I senaste numret av svenska Outside Magazine finns en sju sidor lång artikel om piratkopiering i Kina, med fokus på dyra sport- och äventyrsjackor.

Kopieringsindustrin i Kina omsätter ofantligt stora belopp, och Outside reder ut hur det går till ända från att svenska aktörer beställer jackorna, till att det tillverkas i Kina och skeppas till Sverige.

I artikeln intervjuas jag om vart kläderna tillverkas, och angående att jackorna säljs i olika prisklasser. Man intervjuar även företag och jurister som är ute efter de som handlar med de falska kläderna, men som för en kamp i motvind, eftersom jakten sällan leder till åtal.

Outside gör också slag i saken och köper ett antal billiga jackor, för att testa hur mycket som egentligen skiljer i kvalité.

Läs artikeln direkt här nedan, eller i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera