Mina foton från provinsen Yunnan

Den senaste veckan har jag varit på semester i Lijiang och Dali, vilket inneburit sparsam uppdatering här på InBeijing.

Dessa båda städer ligger i Kinas sydvästra provins Yunnan, som gränsar till Tibet, Laos, Burma och Vietnam.

Yunnan är glest befolkad för att vara kinesisk provins, och känd för sin storslagna natur med ren luft, klara sjöar och höga berg.

Av de båda resmålen var Dali klart bäst, eftersom staden kändes mer genuin än Lijiang, som är fruktansvärt kommersialiserad. Lijiangs “gamla” stadsdel byggdes upp från grunden efter en stor jordbävning 1996, och då området just innan hamnat på UNESCO:s världsarvslista innebar det att de nya byggnaderna kom att hysa affärer och hotell snarare än bostäder.

Jag skulle rentav avråda från att resa till själva staden Lijiang, även om omgivningarna är vackra. Satsa då istället på ett par extra dagar i Dali, och försök att bo vid sjön Erhai snarare än i Dalis gamla stad, som även den innehåller en hel del turistfällor, även om den är klart bättre än Lijiangs motsvarighet.

Om ni funderar på att besöka någon av dessa städer och vill ha mer tips, får ni gärna maila mig med frågor. Tills vidare bjuder jag nedan på en rad bilder, som alla är tagna med iPhone och även finns på min Instagram. Framöver kommer jag öven redigera och lägga ut bilder tagna med min digitalkamera.

bild4Innergården på hotellet i Lijiang

bild7Soluppgång vid ett av hotellets tak i Lijiang

bild12Kvinna tvättar kläder i sjön Erhai som ligger vid staden Dali

bild10Tak, moln och berg

bild3Kvinna säljer någon form av lokal delikatess

bild1Utsikt över Lijiangs “gamla” stadsdel

bildBlickar mot berget Yulong

bild8Utsikt mot de snöklädda topparna av berget Yulong

bild6Solen på väg ner över en by just utanför Dali

bild13Ett lass tegelstenar blockerar vägen i en by just utanför Dali

bild2Fashionabel hårsalong

bild11Utsikt från liften i Dali som går upp till 3 900 meter hög bergstoppar

bild9Gamlingar hänger vid en vägkorsning

bild5Planet på vägen hem från Dali

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera