Bokbilder från Peking, del 9

Ännu en tid av inaktivitet här på InBeijing, då jag jobbat med att slutföra min andra bok samt förberett en reportageresa till Hongkong. Som många av er läsare kanske vet så är det oroligt mellan demokratiaktivister och kinesiska myndigheter i Hongkong, och det mesta pekar på att detta kommer kulminera 1 oktober.

Om tiden tillåter ska jag under morgondagen skriva ett inlägg som närmare beskriver situationen i Hongkong samt de uppgifter jag fått, innan jag flyger dit lördag morgon.

Men nu postar jag istället ett gäng bilder här nedan, som jag tog under gårdagens cykelfärd till nordvästra Peking för att avsluta sista kapitlet i den ovannämnda boken. Det var en fantastiskt vacker dag – så där blå och frisk himmel som det i Peking bara kan vara efter en rejäl regnskur – så de 70 kilometerna på cykelsadeln var riktigt angenäma.

Han med att besöka båda sommarpalatsen, Xiangshan, botaniska trädgårdarna samt en hel del närliggande tempel. Bilderna kan ses här nedan – eller i större version via min Flickr.

xiangshan-3 copyEtt av Xiangshans många tempel – foto taget längs med stigen som går till bergets topp.

gamla-sommarpalatset-3 copyGammal man bestiger en brant bro vid Pekings gamla Sommarpalats.

sommarpalatset-6 copySolnedgång på den högsta kullen vid Sommarpalatset.

xiangshan-1 copyMan blickar ut över Peking under en färd med linbana till Xiangshans högsta bergstopp – hans partner leker istället med mobilen.

sommarpalatset-3 copyTakdekorationer i form av lejon blickar ut över Sommarpalatsets konstgjorda sjö.

templet-biyun-3 copyRader av buddhastatyer vid ett tempel med namn Biyun.

sommarpalatset-8 copySpegelblankt vatten vid Sommarpalatsets norra delar.

botaniska-trädgårdarna-3 copyPersonalen i färd med att vattna Pekings botaniska trädgårdar.

För er som missat tidigare bilder i samma serie, se “Bokbilder från Peking” del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7 samt del 8.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

Kommentera