Mina bilder från skidbackarna i Yongpyong

Är precis tillbaka i Peking efter en långhelg på snowboard i Yongpyong, Sydkorea. Vinterolympiaden 2018 kommer hållas i Korea och några av de alpina grenarna avgörs just i dessa backar.

Såväl backar som utrustning är därför i toppklass – särskilt som man ansökte till olympiaden 2014 och redan då hade de flesta faciliteterna klara.

Dessutom är det otroligt smidigt att ta sig till Yongpyong från Peking. Det går att kliva på planet tidig morgon och vara i backen redan samma kväll.

Yongpyong Resort kan absolut rekommenderas, och har en utmärkt hemsida med information på engelska om allt från transporter till väder och boende.

Den som undrar något om priser eller dylikt får gärna ställa frågor i kommentarsfältet nedan. Håll så länge till godo med dessa Iphone-bilder!

image5

image4

image1

image3

image2

image7

image6

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

    • Biljetten t/r från Peking kostade 2 800 kr. Utrustning och liftkort typ 400 kr för en heldag. Sedan finns det även kvällsbiljetter, nattbiljetter och andra alternativ i olika prisklasser. Finns gott om hotell och även ett hostel precis vid backen. Där kan man bo i ett dormitory för under hundringen per natt, eller hyra ett rum som vi gjorde för 500 kr per natt.

Kommentera