Tävling: Vinn min nya bok “Mitt Peking”

I går kom min nya bok “Mitt Peking” tillbaka från tryckeriet. Det tänkte jag fira med en tävling där ni läsare har chans att vinna ett (givetvis signerat) exemplar av boken!

Tävlingen kommer ske via Facebook och det tar bara en halvminut att delta. Så här gör du:

1) Gilla sidan “Mitt Peking” på Facebook.

2) Dela minst ett inlägg från sidan “Mitt Peking” på din egen Facebook-profil. Det går bra att dela hur många inlägg som helst. Varje delning räknas som en lott.

3) Söndagen 15 mars kommer dragningen att ske enligt följande: Jag gör en lista med varje delning som numreras 0-200 (om det har skett 200 delningar) och drar sedan en slumpvis siffra som vinner boken.

4) Vinsten levereras utan frakt till vinnare såväl i Sverige som Kina. Kom alltså ihåg att ju fler delningar du gör, desto större chans till vinst!

Boken finns redan nu att förhandsbeställa eller bevaka på bland annat Bokus, Adlibris, Ginza och Cdon.

Försäljningen börjar 9 mars och då kommer “Mitt Peking” även ut i hundratals bokhandlar över Sverige.

Men sätt nu genast igång med att dela inlägg via Facebook – och rekommendera såväl tävling som bok till vänner och bekanta :)

mitt peking rektangelMitt Peking ges ut av Karavan förlag

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

8 Comments

  • Omslagsbilden är det förlaget som står för. De sade att den är från Peking – skylten du ser är förmodligen början på 苏州小笼包 :)

 1. Titta på husen (takprofilen) – typisk Jiangnan-arkitektur. Bild-googla “马头墙” (horse head gable). Titta på väggarna – inte en beijing-grå tegelsten så långt ögat kan nå. Titta på gatubeläggningen – inte att du hittar många, om någon, hutong med sådan stensättning. Titta på de gula “reklamflaggorna” – de bara skriker Jiangnan (Suzhou, Zhenjiang… – you name it). Titta på hur butikerna/restaurangerna öppnar sig mot gatan – ingen nordkinesisk vinterkyla där inte. Och så Suzhou-(xiaolong baozi) – försök hitta det i Beijing bland alla Hangzhou xlbz.

  Allt säger 100% icke Beijing.

  “De sade”… Ja ja, de är numera skyldiga dig en _stor_ tjänst framöver.

  Tillägg efter drygt fem min google-fu: Här är exakt samma gata från nästan exakt samma fotoposition fast med ett par års mellanrum: http://www.dianping.com/photos/6410410/member

  Websökte (ej bildsökning) på restaurangnamnet “百年老店老兴园菜馆”, hamnade hos dianping (första länken) och kände igen ett av fotografierna längst ner. Du kan lätt jämföra butiksnamnen från omslagsbilden och denna bild. Den blå markisen och skylten för “鸿宾楼老菜馆” är exempelvis exakt och precis de samma.

  Båda restaurangerna ligger på den västra delen av Shantang Jie i närheten av Tiger Hill i Suzhou. https://www.google.se/maps/place/Hongbinlou+Restaurant/@31.33274,120.5809241,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xffdd3c496bcc6b6d

  Case closed. Ta med järnröret nästa gång du hälsar på hos förlaget… ;)

  • Ja, den finns att köpa på F1 Online, och där är ju “Peking” ett av sökorden. Så förhoppningsvis är den från Peking.

   Jag håller med om att arkitekturen inte är typisk för Peking. Men gatorna påminner om de som finns ute i Caochangdi (själva byn, inte gallerierna).

   Med så många migrantarbetare så finns det alla möjliga sorters byggtekniker i Peking i dag, särskilt utanför fjärde ringvägen.

   Annars får du förlita dig på bokens innehåll i stället – där kan jag i alla fall personligen gå i god för att alla bilder är från huvudstaden :)

 2. Men läser du inte vad jag skriver och kollar in bilden jag länkar till? [b]Det är 100% säkert[/b] att bilden kommer från gatan Shantang Jie utanför parken Tiger Hill i Suzhou! Det är förlaget som varit taffliga – inte du (eller jo, lite grand då du inte dubbelkollade. Du som bor i BJ borde ju studsat till på direkten med en sån bild… ;) )

  Nåja, dina egna bilder vet jag ju att de håller högre klass vad gäller verifikation. Texterna också förstås. Varför tog du/förlaget förresten inte en av dina egna bilder framför den där ganska intentsägande bilden som nu sitter på omslaget? Borde dessutom bli lite billigare för förlaget även om en sån här bild utan ensamrätt (gissar jag då den finns på en massa stock-sajter) kanske inte kostar speciellt många dollar att köpa loss.

  • Jo jag läste din andra kommentar efter mitt första svar och förstod att dina sökningar stämmer. Förargligt, men bara hoppas att gemene kund inte är lika skarpsynt!

   Förresten så är det vanligare än man tror att fel bild hamnar på olika böckers omslag. Första upplagan av prisbelönta “Maos stora svält” av Frank Dikötter hade en bild från svälten i Kina 1946, trots att boken ju handlade om det stora språnget i början på 1960-talet. Förlaget ändrade sedan omslaget när nästa upplaga trycktes.

   Jag vill minnas att min flickvän reagerade på att bilden inte såg ut som den var från Peking och att jag nämnde detta för förlaget. Men sedan blev det ingen mer diskussion om detta eftersom den mesta tiden gick åt att snickra ihop innehållet.

Kommentera