Första recensionen av ”Mitt Peking”

I söndags eftermiddag åkte min flickväns far in på akuten med lunginflammation här i Peking. Eftersom vi är de enda familjemedlemmarna så är det otroligt mycket som ska ordnas – därmed kommer det bli lite lägre aktivitet här på InBeijing ett par veckor framöver.

Men vem vet, kanske ”kompenserar” jag det med ett par artiklar om hur sjukvården fungerar i praktiken här i Kina då detta väl är över. För det är en riktigt jävla stor skillnad mot i Sverige.

Håll så länge tillgodo med den första recensionen av min nya bok ”Mitt Peking”, skriver av Krister Blomberg som driver den populära Kinabloggen ”Krister i Beijing”. De närmsta veckorna torde flera recensioner ramla in från såväl bloggar som dagstidningar och magasin.

Krister är för övrigt väldigt aktiv på Wikipedia, och har även tidigare skapat sidan om mig på Wiki.

”Mitt Peking” kan köpas i handeln eller på nätet via till exempel Bokus (173 kronor).

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

  1. Har ett litet tips beträffande sjukvård i Kina. Besök gärna Intech Rehabilitation Hospital i Beijing på http://www.incarehab.com. Min fru var som ”Rektor” och konsulterande vän, tillika delvis med vår son ( de finns med på den kinesiska versionen av hemsidan ) med om att starta upp sjukhuset. Faktiskt en liten solskenshistoria ligger bakom implementeringen av sjukhuset. Kontakta förslagsvis sjukhuschefen Xiao Li som även talar svenska. det var hon tillsammans med min fru som låg bakom uppstarten. Vill Du veta mer om bakgrunden får Du gärna höra av Dig till : torbason@gmail.com

    MVH / Torbjörn Andersson

    P.S. Har nyss beställt Din nya bok och väntar med intresse på att få läsa den. Den första var för övrigt mycket brta och intressant.
    D.S.

    • Tack för tips! Tyvärr måste vi hålla oss till allmänna sjukhus som täcks av sjukhusförsäkringen (医保), eftersom det kanske handlar om en lite längre sjukhusvistelse.

Kommentera