Minst 44 döda, hundratals skadade efter explosion i Tianjin

Natten till i dag uppstod en våldsam explosion i staden Tianjin med femton miljoner invånare, cirka 150 kilometer sydost om Peking. Hittills rapporteras 44 personer vara döda och flera hundra skadade.

Detaljerna kring explosionen är oklar, men den ska ha uppstått i ett lager vid hamnen där kemiska produkter förvarades. Explosionen föregicks av en brand, och dussintals brandmän fanns på plats då den skedde.

Minst tolv brandmän finns bland de döda, och ytterligare dussintals har ännu inte återfunnits, varför det finns risk att dödssiffran kommer stiga ytterligare.

Videos och bilder som cirkulerar på internet och i kinesiska tidningar visar hur explosionen blåste ut fönsterrutor flera kilometer bort, och hur en radie på över tre kilometer från dess centrum är helt jämnad med marken. Förskräckta vittnen drar jämförelser mellan det svampformade rökmolnet och “en atombomb” eller “domedagen”.

Ta en titt på dessa videos nedan för att förstå omfattningen av explosionen (läsare via mail klicka här):

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera