Mina bilder av Jia Wei

Det var länge sedan jag fotade eller filmade nu. Men i dag fick jag möjligheten att intervjua Jia Wei, Pekings kanske mest kände rappare, och samtidigt knäppa ett par bilder.

Jia Wei är dessutom en av de rappare som lever farligast i Peking. Myndigheterna har sett till att lösa upp båda hans band, eftersom de blivit populära på grund av politiskt känsliga sångtexter.

Hans senaste band Purple Soul upplöstes i somras, då polisen stormade en av bandmedlemmarnas hem. I dag fick jag veta att denne bandmedlem dömts till tre års fängelse – hans artistnamn är FAC-D12, vilket ni kan se på Jia Weis tröja här nedan på bilderna.

Och förra månaden då Jia Wei kom tillbaka till Peking från ett uppträdande i provinsen Yunnan, arresterade polisen honom och två vänner på flygplatsen i Peking. De hölls i förvar under fem dagar och misshandlades under tiden.

Men allt detta har bara gjort Jia Wei mer målmedveten, och han tvekar inte att fortsätta köra sitt eget race. Hoppas det slutar väl, för han är en förbannat trevlig kille.

IMG_3784 (1) copy

IMG_3839 (1) copy

IMG_3810 (1) copy

IMG_3859 (1) copy

IMG_3842 (1) copy

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera