Efter förläggare: Svensk ordförande för NGO anhållen i Kina

Den senaste tiden har jag skrivit en del inlägg här på InBeijing om den svenska förläggaren Gui Minhai, en av minst fem förläggare med bas i Hongkong som kidnappats av kinesiska myndigheter sedan i höstas.

I dag blev jag kontaktad av en journalistkollega här i Peking, som berättade att ytterligare en svensk är försvunnen. Det handlar om Peter Beckenridge, som är ordförande för verksamheten för en utländsk NGO här i Kina.

Han ska ha anhållits för att han utgör ett hot mot Kinas nationella säkerhet, meddelar China Human Rights Defenders:

Varken jag eller min kollega vet mer om situationen i nuläget. Men jag kommer givetvis uppdatera här på InBeijing om något anmärkningsvärt sker.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

Kommentera