InBeijing – Sveriges största sida om Kina!

Alexa Internet Rankings är den källa som oftast används av analytiker och internationell media för att avgöra vilka internetsidor som är störst i världen. Dess ranking baseras främst på unika besökare och antalet sidvisningar.

De tre mest populära sidorna i Sverige är Google, Youtube och Facebook. Men vilken är egentligen den största svenska sidan med fokus på information om Kina?

För att avgöra detta sökte jag på ett dussintals relevanta sidor. Jag inkluderade sidor med fokus på nyheter som InBeijing, men även personliga bloggar och reseföretag som endast erbjuder resor till Kina, eftersom de ofta innehåller såväl information som diskussioner.

Topplistan blev som följer, med siffror som visar respektive sidors globala ranking:

1) InBeijing: 2,698,555
2) Krister i Beijing: 5,874,394
3) Motkina.se: 6,110,061
4) Mittens rike: 9,336,991
5) Kinalotsen: 10,444,062
6) Världens folkrikaste land (VFL nyheter): 15,531,121

Sökningar på sidor som Svensk-kinesiska resebyrån, Svensk-kinesiska föreningen, Bokberget och Kina med Leijonhufvud gav inget resultat. Enligt Alexa beror detta på att det “inte finns nog med data” för att ranka dessa sidor, vilket antingen beror på lågt antal besök eller att de själva avsagt sig att vara en del av rankingen.

Vidare går det inte söka på sektioner av större hemsidor som fokuserar på Kina. Exempelvis är adressen till svenska ambassadens hemsida www.swedenabroad.com/sv-se/ambassader/peking. Men en sökning på denna adress leds automatiskt om till www.swedenabroad.com.

Därmed förklarar jag InBeijing den största svenska hemsidan med fokus på Kina! Om jag har glömt någon hemsida som ni tror skulle få plats på listan ovan, vänligen lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

11 Comments

  • Tackar! Ja, det verkar som att du ligger högt upp i sökmotorer, och förmodligen finns det ganska mycket länkar till dig runtom på internet, eftersom du började skriva relativt fort. Bara att fortsätta ;)

 1. Grattis! Den enda med aktuell info, bra jobbat, men var rädd om dig.
  Varför får man inte upp något nytt när man googlar DN Kina Torbj…

 2. Det är det värsta websida om Kina också, våga jag påstår:
  Det systematiskt vrider och manipulerar om allting i Kina i sina repport och ger dess lässare et falskt image.

  Vilket skam att en filänse Jiournalist skulle spedela halv sitt liv i Kina för att skriva skit som detta!!

  • Tråkigt att du upplever det så. Tyvärr finner jag det svårt att framställa kidnappningar och framtvingade erkännanden på ett positivt vis.

 3. Trist att den kinesiska statens betalda desinformatörer har hittat även till denna svenskspråkiga blogg med sina kommentarer. Antagligen maskinöversatta kommentarer från kinesiska eller engelska till svenska. 五毛党 är en plåga.

 4. Roger

  Värför tror du att den som inte gillar en wibsidan som gör ingetinganna än spreda gissip och skit skulle var BETALD för att utrycka sitt åsikt?

  Är du sälv inte betald av någon för att mistäker andra så?

  Jag kan ger en lista om vad som Jojje skrivit var i stor sätt skittsnack, dvs svartmålning av allting som han begriper OCH icke begriper. Om du önskar skulle jag kunna spendera halv timme imorgron och göra det, på Engelska för att det skulle vara enklare för mig.

 5. Jag tycker dock det som skrivs mest här är som media i Sverige, tyvärr så finner jag inte balanserad bild av Kina, du bör kunna skriva mer det som är positivt också.
  Nu har jag följt din blogg ett längre tid.. Kanske liknar DN alternativ Aftonbladet ..
  Det är min åsikt..

  • Som jag förklarat tidigare någon gång, så var rapporteringen här på InBeijing faktiskt ganska positiv då jag började skriva 2010. Handlade mycket om snabbtåg, sjukförsäkring och ekonomisk utveckling.

   Men sedan Xi Jinping blev president vid början av 2013 har Kina tyvärr utvecklats i en negativ riktning. Situationen för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet har blivit allt sämre, internet censureras allt hårdare och nu går hänger stora orosmoln även över ekonomin. Xi Jinping går också allt hårdare fram i Sydkinesiska havet.

   Frågan är då varför jag ska försöka skriva “positivt” om vad som sker i Kina?! Jag anser inte att det finns något egenvärde i att rapportera en viss procentdel “positivt” och en vis andel “negativt”. Jag vill helt enkelt reflektera vad som sker i landet.

Kommentera