Publicerat: Mao tar makten över Kina

Jag har genom åren skrivit en handfull längre artiklar angående Kina för magasinet Allt om historia. I det aktuella numret är det dags igen; där finns ett drygt tio sidor långt reportage av mig om Mao Zedongs väg till makten.

Artikeln handlar såväl om kommunistpartiets kamp mot nationalistpartiet Kuomintang, inklusive ”den långa marschen”, samt om den interna maktkamp som samtidigt pågick inom själva kommunistpartiet och resulterade i att Mao Zedong så småningom växte fram som envåldshärskare.

Reportaget kan läsas här nedan, eller i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera