Jag leder cykelresa genom Taiwan i april!

Tillsammans med resebyrån Kinalotsen anordnar jag en cykelresa längs med Taiwans östkust, 8-17 april nästa år. På fyra dagar cyklar vi 30 mil med Stilla havet på ena sidan, och hisnande bergslandskap på andra.

Själva resan börjar i Taipei. Sedan blir det tåg till Hualien och fyra dagar cykel till nationalparken Kenting på öns sydspets. Efter ett par dagar vid stränderna i parken återvänder vi till Taipei i snabbtåg. Detta ger alltså möjligheten att se hela Taiwan – såväl storstad som öst och västkust – på tio dagar.

Resan ligger nu uppe på Kinalotsens hemsida, där det går att anmäla intresse. För 11 900 kronor ingår alla transporter, hyra av cykel, boende på hotell längs med vägen och måltider varje dag. Se hela programmet här.

Jag har själv cyklat en del i Asien, och kan med gott samvete framhålla Taiwans outvecklade östkust som en av de absolut vackraste sträckorna i området. I april är vädret dessutom perfekt – inte för varmt att cykla med temperaturer höga nog att ligga på stranden i söder.

Sträckan innehåller en del stigningar, men är enkelt nog även för motionärer eller den som aldrig tidigare cyklar långt. På östkusten är det dessutom väldigt få bilar, och de breda asfaltvägarna har särskilda filer för cyklar.

Om ni undrar något över denna resa, tveka inte att ställa frågor i kommentarsfältet nedan!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 000 andra artiklar? Överväg då att stödja bloggen via Patreon eller Swish (0730705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

2 Comments

  1. Hej jag e på väg just nu Taiwan och funderar på ta din tur på cykel men vet inte så mycket om säng plats mat kostnad med dig er på turen

    • Hej Eric – maila gärna mig med eventuella frågor angående cykeltur i Taiwan, priser och planering etcetera! Du finner mailadress under fliken ”kontakt” ovan.

Kommentera