Cykla och sola med mig på Taiwan i april!

I april är det redan vår i Taiwan med sol och en temperatur kring 25 grader. Perfekt för semester; särkilt för en resa som inkluderar såväl storstadsliv som strandliv och en lång cykeltur längs med Stilla havskusten!

Tillsammans med resebyrån Kinalotsen anordnar jag därför just en sådan resa 8-17 april. Vi börjar i huvudstaden Taipei och tar sedan tåget till vackra Hualien på Taiwans östkust, varifrån vi cyklar 30 mil under fyra dagar utmed Stilla havets kust tills vi når den vackra nationalparken Kenting på öns sydspets.

I Kenting tillbringar vi ett par dagar på stränder och fiskrestauranger innan det blir snabbtåg av japansk modell tillbaka till Taipei igen. Således har ni genom denna resa möjlighet att se alla sidor av detta vackra och trevliga land.

En av Kentings vackra stränder.

Taiwan är en pärla som många Asienturister ofta missar. Här är det renare och säkrare än i Kina, maten är av bättre kvalitet och alla trafikförbindelser fungerar som de ska. Prisnivån är överraskande billig och shoppingen fantastisk.

En hint om hur välkomnande denna ö är mot turister kunde bland annat ses av att Taiwan nyligen rankades på första plats i Internations årliga undersökning av länder som är bäst att arbeta och leva i för utlänningar. Just säkerheten, naturen och vänligheten gjorde att Taiwan hamnade allra högst upp på listan.

Eftersom jag bor här så kommer jag under resans gång att ordna med bästa möjliga måltider och boende vad gäller autenticitet, prisvärdhet och lokala upplevelser. Vi kommer bo i familjeägda gästhus och äta på lokala restauranger. Cyklingen sker på cyklar av det taiwanesiska märket Giant, en av världens mest populära tillverkare.

Resan är alltså en perfekt vårsemester och kanske rentav en fin julklapp till dig själv eller att åka på tillsammans med vän, familj eller partner.

Taiwans snabbtåg tillverkas av Kawasaki, som även står bakom Japans Shinkansen, och är en upplevelse i sig att åka.

Dessutom kostar den bara 11 900 kronor vilket inkluderar boende, de flesta måltider samt tågbiljetter och hyra av cyklar. Flygbiljetten ingår inte men den hjälper Kinalotsen till att boka för omkring 5 000 kronor, med möjlighet att stanna ännu längre för den som vill. Och till skillnad mot Kina så behövs inte något dyrt eller krångligt visum för att semestra i Taiwan.

Läs mer om denna resa via Kinalotsens hemsida. Tveka heller inte att ställa frågor om det är något ni undrar över, antingen i kommentarsfältet nedan eller genom att maila mig!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera