Stöd InBeijing för reguljär journalistik om Kina

Under 2018 har trafiken på InBeijing ökat stadigt, och ligger nu på i genomsnitt 780 sidvisningar om dagen. Det kan bero på att jag som första eller enda svenska journalist bara i år här uppmärksammat – eller i alla fall försökt skriva mest noggrant om – bland annat:

Kinas planer på att investera i Lysekil
Hur Apple lämnar över iCloud till kinesiska myndigheter
Att EU är redo att sluta upp bakom Sverige för Gui Minhai
De svenska nättrollen i Kinas tjänst
Skatteverkets beslut att beskriva Taiwan som “en provins i Kina”

Jag vill gärna fortsätta att skriva mer ingående om Kina för svenska läsare på InBeijing. Samtidigt vill jag dock inte införa någon form av betalvägg och försöka hålla reklamen till ett minimum.

Om du är en läsare som uppskattar ovanstående artiklar – eller några av de snart 1 500 artiklar jag skrivit här sedan 2010 – skulle jag därför vilja ge ett par exempel på hur du kan stödja InBeijing så att rapporteringen här kan fortsätta och kanske rentav utökas:

KÖP MIN BOK

Det allra mest uppskattade stödet är att du som läsare spenderar 189 kronor på min nya bok “De kidnappade Kinasvenskarna“. Det är också en vettig och logisk metod eftersom du då samtidigt faktiskt även får något extra tillbaka, nämligen själva boken.

“De kidnappade Kinasvenskarna” har under den senaste månaden fått långa och nästan odelat recensioner i bland annat Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Trots all uppmärksamhet har försäljningen dock inte varit riktigt lika bra som man kunde ha hoppats.

Om du vill visa uppskattning för vad jag skriver – och samtidigt lära dig mer om Kinas ökade globala inflytande samt fallen Gui Minhai och Peter Dahlin – beställ då min nya bok via exempelvis Adlibris eller Bokus.

SPONSRA MONETÄRT

Jag är medveten om att det aldrig kommer gå att genom sponsring få ihop tillräckligt med pengar för att driva denna sida på hel- eller ens halvtid. Icke desto mindre så innebär även små ekonomiska bidrag ett tillskott i kassan och framför allt kanske på glädjekontot, som gör att jag kan avsätta mer tid till InBeijing.

För ett och ett halvt år sedan skapade jag en Paetron, där läsare kan donera en mindre summa varje månad. Det första delmålet är att nå 100 dollar i månaden. Det skulle få mig att börja skriva ett nyhetsbrev på veckovis basis; ett brev som jag tidigare skrev och som då var mycket omtyckt.

Nu verkar dock min Paetron ha stannat på 25 dollar i månaden. Det vore kul att se den stiga ytterligare.

För er som inte vill avge en summa från kontot varje månad så går det också bra att Swisha valfritt belopp till 0730705573. Den som skänker 200 kronor eller mer får även en elektronisk exemplar av min första bok “Peking – förändringarnas stad” (2013) på köpet. Mindre bidrag uppskattas givetvis likafullt!

SPRID OCH DELA ORDET OM INBEIJING

För den som inte kan eller vill köpa böcker eller sponsra ekonomiskt, är det precis lika uppskattat med hjälp att sprida ordet om InBeijing, såväl muntligt som digitalt.

InBeijing har länge varit Sveriges största nyhetssida om Kina, och jag är övertygad att det finns en stor potentiell läsarkrets som ännu inte hittat hit, särskilt med tanke på att allt fler fått upp ögonen för att Kina i framtiden kommer påverka vår vardag i allt större utsträckning.

För hjälp med att nå ut, vänligen “gilla” InBeijing på Facebook eller följ mig på Twitter. Lika mycket uppskattas även givetvis om ni delar mina artiklar på era egna användarkonton.

Jag har även en prenumerationstjänst som är alldeles gratis, och innebär att ni som läsare får nya artiklar direkt till inboxen, utan någon som helst kostnad eller reklam. Även detta är något som ökar min räckvidd och därmed även lusten att skriva mer.

Att börja prenumerera är enkelt. Skriv bara in er mailadress under rubriken “Prenumeration” högst upp till höger på sidan, och klicka sedan på knappen “Prenumerera”. I nuläget har jag 300 prenumeranter, en siffra som i alla fall borde kunna fördubblas.

Tack på förhand!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera