Mina bilder från cykelresan längs med Taiwans östkust

Förra veckan ledde jag en cykeltur längs med Taiwans vackra östkust. Totalt blev det 450 kilometer från Hualien till Kenting och sedan halvvägs till Kaohsiung för att lämna de lånade tillbaka cyklarna.

Jag kommer vid ett senare tillfälle lägga upp mer information om detta här på InBeijing, inklusive vägbeskrivning med kartor och GPS-filer samt praktiska tips om hur resan kan utföras.

I dag nöjer jag mig dock med att posta ett drygt dussin bilder från resan. De flesta är tagna med iPhone, några med Canon och samtliga är endast redigerade i all hast. Kommer försöka redigera någon handfull bilder mer noga till framtida inlägg.

Men tillsvidare får ni alltså hålla tillgodo med följande snapshots från några av Taiwans allra vackraste delar:

En avstickare på risfälten mellan Hualien och Ruisui.

April är perfekt för att cykla i Taiwan – våren har anlänt och men den värsta värmen ännu inte kommit.

Risfält, berg och betelnötspalmer kring Yuli.

Många av Taiwans urinvånare ges en kristen begravning, då religionen spreds till öns aboriginer via europeiska kolonisatörer innan kineser och japaner styrde här.

Cykeltur mellan gravplats och hav.

Ett av många vackra fält i Yuli.

En absolut magisk solnedgång vid Dawu, följt av ett åskoväder innehållandes tiotusentals blixtar. Ångrar gravt att jag inte tog med min Canon-kamera till stranden denna kväll!

En sovande katt i en sömnig by i bergen mellan öst- och västkusten.

Vi hittade ett alldeles enormt tempel just innan vi kom ut från bergen till västkusten. Dessutom var det i stort sett helt övergivet, helt utan turister eller försäljare.

Molnig kväll vid Qixingtan i Hualiens utkanter.

Högst uppe i bergen mellan Taiwans öst- och västkust just ovanför öns sydspets.

Powernap i äggförsäljningen. Eggsausting.

En liten avstickare i färgglada fält mellan Ruisui och Dawu.

En i vårt sällskap fick sig en redig bondbränna efter bara fyra dagar under den obarmhärtigt starka taiwanesiska solen.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

1 Comment

Kommentera