Mina sju tips till turister som besöker Taipei

Kidnappningar, hemliga möten och politiska fångläger bör ibland varvas med mer lättsamma artiklar. Därför lägger jag i dag här upp den lilla reseguide som jag skrivit om Taipei, och som publicerades i det aktuella numret av Expressens resebilaga Allt om Resor.

Artikeln innehåller – förutom en dryg handfull av mina egna bilder – sju stycken tips på aktiviteter eller platser att besöka i eller omkring Taiwans huvudstad. Bland dessa finns såväl shopping som matupplevelser och hiking i de berg som omger staden.

Taiwan som resmål blir allt mer populärt. Trots att antalet kinesiska turister av politiska orsaker har minskat något sedan den nya regeringen tillträde 2016, så passerade antalet utländska besökare till Taiwan förra året 11 miljoner för första gången någonsin.

Att besöka Taiwan är såväl billigt som smidigt, särskilt med tanke på att inget visum behövs för svenskar vilket sparar såväl krångel som kostnader. Om du undrar över någonting relaterat till att besöka Taiwan, tveka då inte att fråga i kommentarsfältet nedan!

Guiden kan här nedan ses som PDF, och finns även i större version via Scribd.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

3 Comments

  1. Kul att läsa! När vi var i Taipei för två år sedan råkade vi mest av en slump hamna i Jiufen, och vilken fantastisk slump det var! Kul att du tog med den på listan :)

    • Då hade ni verkligen tur! Jiufen är ett av mina absoluta favoritställen här i norra Taiwan, och jag rekommenderar alltid folk att försöka åka dit, särskilt för solnedgången!

  2. Varit i Taipei tre gånger. Finns så mycket att upptäcka och det jag älskar mest förutom de gästvänluga människorna där, är konrasten mellan supermodern högteknologisk storstad och gammal kultur och miljö.
    Vid senaste besöket blev det tunnelbana mot Tamsui Old Street, trappstegspromenad upp mot Elephant Mountain för stadsutsikt och opera på Taipei EYE.
    Tack för ditt reportage!

Kommentera