Bilder från min cykeltur på Taiwan östkust

Det var nu en vecka sedan InBeijing uppdaterades sist. Anledningen är att jag varit ute på en cykeltur längs med Taiwans östkust; från Hualien till Taidong och sedan båt med cykeln till en ö vid namn Lanyu.

Under de fem dagar jag spenderade på cykeln tog jag inte med mig någon dator, därav bristen på uppdateringar. Som vanligt var det rening för själ och hjärna att cykla på den vackra östkusten, men även en tuff fysisk utmaning under de två första dagarna då jag avverkade över 230 kilometer på sadeln.

Detta främst på grund av att jag under dag två åkte åt fel håll innan lunch, och hamnade på en lång grusväg uppe i bergen efter lunch. Således blev 100 planerade kilometer istället 145, och turen fick avslutas i beckmörker.

Se en dryg handfull från cykelturen här nedan:

En av broarna från Hualien upp till bergen där jag cyklade under första dagen.

Bild från en av de många naturparker som ligger längs med Taiwans östkust. Till skillnad från storstäderna på västkusten så är här nästan helt folktomt.

En bild från den öde grusväg jag av misstag hamnade på när det började skymma under andra dagen av cykling.

Klippformationer längs med kusten på ln Lanyu, en dryg två timmar lång båtresa från hamnen i Taidong i sydvästra Taiwan.

Utsikt från väderstationen på Lanyu, efter den tveklöst brantaste och tuffate klättringen jag gjort på en cykel i hela mitt liv.

Ännu en bild från Lanyu, vars orörda natur av dramatiska berg och ruffiga stränder är slående vacker.

För de som är ytterligare intresserade av själva rutten, kan mer detaljerad data ses via Strava:

Dag 1, Hualien-Ruisui (85 km): https://www.strava.com/activities/2286843451
Dag 2, Ruisui-Taidong (145 km): https://www.strava.com/activities/2286843605
Dag 3, klättring till Lanyu väderstation (5 km): https://www.strava.com/activities/2286843514
Dag 4, loop runt Lanyu (37 km): https://www.strava.com/activities/2286843523

I veckans mail till mina sponsorer via Patreon har jag skickat ut ett dussintal bilder och skrivit en lång skildring av min resa, full med såväl detaljer om denna tur som tips för den som vill cykla eller på andra vis resa i Taiwan.

Om du vill ta del av mina veckovisa mailutskick till sponsorer – som innehåller allt från inlägg om resor likt ovanstående, till mer detaljerade politiska analyser – överväg då att sponsra InBeijing med minst tre dollar i månaden via Patreon.

För de som börjar sponsra redan denna vecka kommer jag också att skicka ut mailet om ovanstående cykeltur retroaktivt.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera