Veckans tweets om Kina (v. 19)

Nedan följer en sammanfattning av veckans viktigaste artiklar och texter om Kina med omnejd, sammanfattade i form av ett drygt tiotal tweets.

Givetvis har veckan dominerats av de kraschade förhandlingarna i handelskriget mellan Kina och USA, med de nya tullar som infördes på kinesiska exporter till USA under fredagen. De båda sidorna verkar stå längre ifrån varandra än vad som tidigare trots, och en överenskommelse är knappast att räkna med inom någon snar framtid.

Utöver de fortsätter störande rapporter att strömma in om repressionen mot uigurer och andra etniska minoriteter i Xinjiang, samtidigt som en del intressanta rapporter om Kinas militär också har publicerats i veckan.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera