Veckans tweets om Kina (v. 29)

Situationen i Hongkong fortsätter vara spänd, även om inga nya stora protester eller våldsamma sammanstötningar ägt rum sedan kaoset i Sha Tin förra helgen. Dussintals aktivister har nu flytt Hongkong för att söka politisk asyl i Taiwan, vilket jag skrev närmare om under gårdagen.

Upptakten inför det viktiga presidentvalet här på Taiwan har också börjat på allvar, då oppositionspartiet Kuomintang i veckan utsåg Han Kuo-yu till sin presidentkandidat.

Jag skrev närmare om Han Kuo-yu på InBeijing denna vecka.

Vidare skrev jag också en längre analys av Taiwans politiska trender i modern tid i veckans exklusiva mail till prenumeranter av InBeijing. Du kan ta del av detta och kommande liknande mailutskick varje vecka genom att sponsra InBeijing via Patreon med minst tre dollar i månaden.

Under veckan har också en del negativ och oroande statistik kommit angående ekonomi och miljö i Kina. Även fast Kinas myndigheter försöker hålla god min, så är det tydligt att handelskriget med USA har fått stora konsekvenser för den kinesiska ekonomin.

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera