Lansering av InBeijing Premium med nyhetsbrev om Kina

Den senaste tidens händelser har understrukit såväl behovet som efterfrågan av en gedigen svensk nyhetssida med fokus på utvecklingen i Kina. Propagandakriget om COVID-19 och Kinas växande inflytande i internationella organisationer, ger vid handen att landets regim har flyttat fram sina globala positioner ordentligt.

Samtidigt innebär fängelsedomen mot den svenska förläggaren Gui Minhai att just Sverige fortsätter ha en särskilt ansträngd relation till Kina, något som bland annat märks på den kinesiska ambassadens fortsatta attacker mot medier och civilsamhälle på svensk mark.

Efterfrågan av information om Kina har märkts på InBeijings besöksstatistik. Antalet dagliga sidvisningar mer än fördubblades under 2018, till 948 från 435 året innan. Under 2019 hade InBeijing 1 112 visningar om dagen i genomsnitt, och under 2020 har besöken återigen ökat betydligt till 1 803 sidvisningar om dagen i skrivande stund.

På grund av ökad relevans och större intresse lanserar jag härmed i dag InBeijing Premium. Denna plustjänst gör det möjligt för er läsare att stödja sidan och därmed öka utgivningstakten här ytterligare. Vidare får prenumeranter även unika nyhetsbrev direkt till sin inbox.

Låt mig förklara förändringarna på InBeijing i punktform:

1) InBeijing har redan 120 sponsorer via Patreon. Alla som där stödjer sidan med minst tre dollar i månaden blir automatiskt prenumeranter av InBeijing Premium.

För den som inte vill använda sig av just Patreon, finns det nu också möjlighet att bli prenumerant via Swish och Paypal.

2) Tidigare har prenumeranter av InBeijing fått ett unikt nyhetsbrev i veckan. Nu utökas antalet nyhetsbrev till 6-8 i månaden, vilket även innefattar mail med fördjupande analyser eller information som jag av olika anledningar inte vill publicera öppet här på InBeijing.

Dessutom skickas nyhetsbreven från och med denna vecka med hjälp av en betald mjukvara snarare än vanlig mailklient, vilket höjer läsupplevelsen. Läs mer här om nyhetsbrevens utformning.

3) InBeijing tjänade tidigare delvis som min personliga plattform för marknadsföring i egenskap av journalist. Det gör den inte längre. Därför har jag tagit bort exempelvis mina egna arbetsprover, fotografier, filmer, reklam för mina böcker och en del annat personligt material från sidan.

Detta då jag inte längre behöver en plattform för att marknadsföra mig själv i samma utsträckning som tidigare. Vidare vill jag nu göra InBeijing till en ren nyhetssida om Kina, med fokus på nyheter och analyser snarare än på mig själv. Denna förändring göra också att sidan blir snabbare och mer lättnavigerad.

4) Kort sagt så är detta ett försök att förvandla InBeijing från en mer personlig blogg till en mer robust nyhetsförmedlare, i en tid såväl behovet som efterfrågan av information om Kina blir allt större.

Ni som uppfattar sidans innehåll som intressant och viktigt – överväg därför att nu börja stödja InBeijing, vilket även kommer öka er egen kunskap om Kina i form av såväl generella som fördjupande nyhetsbrev som inte erbjuds någon annanstans på svenska.

Särskilt under all oreda och desinformation i samband med COVID-19, har InBeijing visat sig vara en viktig informationskälla för flera svenska medier. Stöd från er läsare är oerhört viktigt för att jag ska kunna avsätta tid för att skriva här, och informera inte bara er utan indirekt även läsare av andra medier om utvecklingen i Kina.

Jag hoppas på en rejäl snöbollseffekt om så många som möjligt av er läsare är beredda att bidra till att förvandla InBeijing till den renodlade nyhetstjänst om Kina som Sverige verkligen behöver. Jag har därför gjort till min målsättning på Patreon att lägga halva min arbetstid på InBeijing, om stödet når upp till 1 000 dollar i månaden.

Det skulle sannolikt innebära ett par artiklar om dagen på svenska, om händelseutvecklingen i Kina med omnejd. Det vore jätteroligt om du ville vara med på denna resa!

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera