Nytt datum för rättegången mot tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt

Rättegången mot Sveriges tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt skulle ha inletts 19 mars, men sköts tillfälligt upp på grund av coronakrisen. Nu uppger TT att förhandlingen i målet mot Lindstedt påbörjas morgonen 5 juni. Även 8, 11, 15, 16, 17, 18 och 22 juni är avsatta för rättegången.

Lindstedt står misstänkt för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, efter att hon i januari i fjol lurade Gui Minhais dotter Angela Gui till en serie möten med personer som tros ha företrätt den kinesiska statens intressen.

Tidigare i år skrev jag en serie om åtalet mot Anna Lindstedt, för den som vill friska upp minnet innan rättegången i det mål som ofta kallas Sveriges största diplomatiska skandal i modern tid påbörjas:

Åtalet mot Anna Lindstedt del 1: Kevin Liu (26 januari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 2: Lista över möten och viktiga händelser (29 januari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 3: Kinas förföljelser, krav och hot mot SVT” (30 januari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 4: Kritiken från chefer och kollegor” (1 februari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 5: Ambassadörens reaktion då hon tvingades lämna Peking i förtid” (6 februari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 6: Ambassadörens försvar” (14 februari)
Åtalet mot Anna Lindstedt del 7: Därför är det rätt att åtala ambassadören” (10 mars)

Uppskattade du denna eller någon av InBeijings över 1 800 andra artiklar? Överväg då att prenumerera på InBeijing Premium, eller att stödja sidan via Patreon eller Swish (073-0705573). Ditt stöd gör att jag kan skriva här oftare och längre.

Bli först med att kommentera

Kommentera